Grillezett pizza

Grillen sült pizza, a legjobb nyári partiétel

A grillezés a nyár egyik legjobb mókája, és nem is kell hozzá feltétlenül nagy rákészülés, drága pácolt húsok és sokféle körítés mellé, mert akár pizzát is süthetünk a grillen. Más a hangulata és az íze, mint a klasszikusnak, sokféleképpen variálhatjuk, és nagyon jó kaland, igaz, egy kicsit másképp készül, mint a sütőben.

A tökéletes pizza kemencében sül, de sajnos kevesünknek adatik meg, hogy saját pizzasütő kemencéje legyen a kertben, ennek hiányában viszont érdemes kerti grillel próbálkozni. Nagy élmény a készítése, klassz ropogós lesz, kellemesen füstös, és akár mindenki magának is elkészítheti a saját kedvenc ízeivel.

A szabadtéri pizzasütéshez mindenképpen fedeles grillsütőre van szükség, hogy zárt térben is tudjon sülni az étel, mert ugye egy pizza nehezen forgatható sülés közben. Ha ilyenünk nincs, akkor esetleg próbálkozhatunk valamilyen nagy fémlavor ráborításával, de ez már kalandosabb művelet... A lényeg, hogy már csak szigorúan parázs legyen, ekkor kezdhetünk neki a sütögetésnek.

A cikk folytatásához, videós recepthez kattintsatok IDE!

Forrás:
Depositphotos