VOUS A nagy horoszkópcikk – minden, amit tudni akartatok a csillagjegyetekről!

Faltörő Kos és felületes Ikrek: ezt hisszük a csillagjegyekről, de a valóság összetettebb

„Az Ikrek imád flörtölni”, „A Kos erőszakkal viszi keresztül akaratát”, „A Mérleg képtelen döntést hozni...” – ezeket a közhelyeket a különböző csillagjegyekkel kapcsolatban biztosan sokan hallottuk már. Természetesen minden ember jóval komplexebb lény a napjegyénél már asztrológiai szempontból is, nemhogy a személyiségjegyeket figyelembe véve. De akkor mégis honnan származnak ezek a közhelyek, mi az igazság?

Kos

A sztereotípia: Türelmetlen és impulzív, fejjel ugrik a falnak, nem törődik azzal, ki sérül meg a folyamat során.

A forrása: Ő az állatöv első jegye, persze hogy az ő feladata a buli beindítása. Katalizátorként, inspirátorként működnek, az ő küldetésük, hogy másokat bevonva új dolgokat hozzanak létre. Tele vannak energiával, de ahogy egyre idősebbek lesznek, ők is megfontolttá válnak, szó sincs tehát hűbelebalázs-attitűdről.

Bika

A sztereotípia: Makacs, képtelenség meggyőzni, foggal-körömmel ragaszkodik a fixa ideáihoz, a változástól idegenkedik.

A forrása: A makacsság pozitív oldala a kitartás, az állóképesség, a türelem, az állhatatosság. Mindez valóban jellemző a Bikára: az állatöv jegyei közül ők azok, akik a megtartásra és a kitartásra építenek. Nehezen fognak új dolgokba, de ha már belevágtak, a végsőkig kitartanak. Hogy ez makacsság-e? Csak akkor, ha az észérvek mellett saját belső hangjukra se figyelnek.

Ikrek

A sztereotípia: Könnyed, laza, flörtre kész karakter, aki az egyik pillanatban ezt az arcát mutatja, majd a másikat. Ki tud eligazodni rajta?

A forrása: Az Ikrek életfeladata az, hogy képes legyen többféle szemszögből szemlélni a világot. Valódi kaméleonok, akik képesek szinte bármilyen életkörülményhez alkalmazkodni. A csillagjegyek között ők képviselik a változékonyságot, ezért érthető, hogy sokan ezt a kétszínűség jeleként könyvelik el.

Rák

A sztereotípia: Túlérzékeny, a hangulata folyton ingadozik, és nem képes kibújni anyuci szoknyája alól.

A forrása: A Rákot az állandóan változó Hold uralja, érthető, hogy érzelmes, érzékeny teremtésről van szó. Ahogyan a Hold is naponta változik, a Rák érzései is ezt a fajta ciklikusságot követik. A legjobb, ha elfogadjuk őt olyannak, amilyen: intuíciói még jól fognak jönni!

Nézzétek meg a többi csillagjegyet is!

Forrás:
Cséfalvay Fanny