Egyéb kategória

Mitől karikás a szemetek?

Persze legtöbben egyből rávágjuk: a kialvatlanságtól! Emellett azonban még számos oka lehet a szemünk alatt éktelenkedő hatalmas fekete táskáknak.

vous - 2018.08.24.
Mitől karikás a szemetek?

Örökletes

Igen, sajnos, ez az egyik leggyakoribb oka: egyszerűen örököltük a szüleinktől őket. Főleg a nagyon világos bőrűek okolhatják a genetikát, s azok, akiknek az átlagosnál vékonyabb a bőre. Ezzel sajnos nincs mit tenni, tűrni kell.

Allergia

Az is lehetséges, hogy valamilyen rejtett allergiában szenvedünk, és pont a hajszálereink gyulladnak be, s ez okozza a szem alatti karikákat. De kiválthatják még az ételben megtalálható felesleges adalékanyagok és tartósítószerek is.

Folyadékháztartás

Ha nem iszunk eleget, nemcsak a szervezetünk, agyunk, de bőrünk is megsínyli: száraz, vízhiányos lesz, s ez sajnos meglátszik a szem alatti bőrön is.

A cikk folytatását nézzétek meg ITT!

Forrás:
Unsplash
600

Nézzétek meg a témában ezt a cikket is:

Ha a 10 órás alvás nem segít, akkor irány a konyha: tippek a karikás szemek eltüntetésére

Legalább a szemem alatti táska lehetne Gucci, Chanel vagy Dior – de az a helyzet, hogy a szemem alatt inkább problémák lapulnak, semmint luxus. Ez van, ezt dobta a génlottó. Persze minden házi praktikát kipróbáltam már annak érdekében, hogy javítsak a helyzeten – több-kevesebb sikerrel.

Ajánlott cikkek