Egyéb kategória

6 jó tanács iskolakezdés előtt a tanító néniktől

Beszereztetek minden iskolai cuccot, kiválasztottátok a tanszereket, tornafelszerelést, és próbáljátok kiélvezni a nyár utolsó napjait a gyerekekkel az iskola előtt. A tanító nénik azonban az iskolai kellékek mellett egy másfajta felkészülést is ajánlanak a suli előtt. Például hasznára válik a gyerekeknek, ha korlátozzák a szülők a mobiltelefon használatot.

vous - 2021.08.23.
6 jó tanács iskolakezdés előtt a tanító néniktől

A Good Housekeeping több pedagógust is megkérdezett arról, mi az, amit a szülőknek érdemes tudniuk az iskolakezdés előtt. A legfontosabbak a gyerekek mobilozással töltött idejének csökkentése, az olvasással töltött idő növelése volt, valamint az, hogy csapatként dolgozzanak együtt a kicsik az oktatókkal.

Az amerikai pedagógusok például az alábbi javaslatokat tették a szülők felé, amikből jó néhányat talán érdemes lenne a magyar szülőknek is megfogadniuk.

  • Nézzék el a tanároknak, ha nem azonnal válaszolnak az e-mailekre, telefonhívásokra.
  • A gyerekeknek szükségük van az olvasásra, olvasásra és még több olvasásra.
  • A szülőknek szigorítaniuk kellene a gyerekek mobilhasználatán.
  • Az energiaital sosem jó ötlet.
  • Előfordulhat, hogy a gyerekek teljesen másképp viselkednek az iskolában, mint otthon.
  • Nem baj, ha a gyerekek hibáznak a házi feladatban, ezt nekik kell megcsinálniuk, nem a szülőknek. Ebből látják majd a tanárok, hogy mi az, amin még javítaniuk kell a gyerekekkel közösen.

Forrás:
depositphotos
Ajánlott cikkek