Egyéb kategória

Rakott káposzta törökösen, alakbarát és kiadós változatban

A káposztás ételeket hajlamosak vagyunk a nehéz fogások közé sorolni, pedig önmagában egyáltalán nem nehéz, sőt egy rostokban és vitaminokban gazdag, kalóriaszegény zöldségről van szó, és megfelelő hozzávalókkal párosítva laktató és egészséges fogást kerekíthetünk belőle könnyedén. Most egy török ihletésű rakottast mutatunk, ami negyed óra alatt összeállítható, alakbarát, kiadős és nagyon finom.

vous - 2018.08.28.
Rakott káposzta törökösen, alakbarát és kiadós változatban

Bár káposzta egész évben kapható, most a legfinomabb, zsenge és ropogós, nyersen kellemesen édeskés, és igazán jó áron kelletik magukat a piacokon. Sovány hússal és kis rizzsel rétegezve egészséges és teljes értékű fogás, amihez most egy török eredetű receptet választottunk: sok hagyma és paradicsom, római kömény és fokhagyma, valamint egy kis csili kell csak hozzá, nagyon egyszerű és kiadós, és a trükkje annyi, hogy több rétegben kerül bele a káposzta és a töltelék, így minden falatja ízekben gazdag.

A törökök eredetileg darált bárányhússal készítik, de bármilyen más hús is megfelel hozzá, ha a szeretnénk alakbarátabb változatot, akkor válasszuk a darált pulykát, tökéletes lesz ezzel is!

Könnyű rakott káposzta

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej káposzta
  • 30 dkg darált marha- vagy pulykahús
  • 2 nagyobb fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg rizs
  • 1 kis konzerv (140 g) sűrített paradicsom
  • 2 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál őrölt csili – vagy ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 citrom
  • só, bors

Ha szeretnétek elkészíteni, kattintsatok IDE!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek