Egyéb kategória

Tanuljatok meg jól vitatkozni, és erősebb lesz a párkapcsolatotok

A konfliktusok elkerülése, a problémák szőnyeg alá söprése sose végződik jól. Egy kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolatban szükség van vitákra, hiszen partneretek nem érthet mindig egyet veletek, és ez így is van rendjén. Nem mindegy azonban, hogyan vitatkoztok.

vous - 2018.08.28.
Tanuljatok meg jól vitatkozni, és erősebb lesz a párkapcsolatotok

A konfliktusok a romantikus párkapcsolatok velejárói. A két fél véleménye nem egyezik meg mindig mindenről száz százalékosan. Furcsa is lenne, ha párotokkal mindenben teljesen egyetértenétek. Vagy lehet, hogy ez az bizonyítja, hogy csak a szőnyeg alá söpritek problémáitokat, ami egyértelműen egy rossz megoldás. A viták elkerülése ugyanis hosszú távon sose vezet jóra.

A konfliktuskezelés legjobb módja a vita, nem mindegy azonban, hogy milyen módon vitatkoztok.

Lehet ugyanis jól és rosszul is. Ahhoz, hogy kapcsolatotok hosszú távon is kiegyensúlyozott, harmonikus és boldog legyen érdemes megtanulnotok jól vitatkozni.

A Redbook például az alábbi módszereket ajánlja a viták rendezésére, kezelésére.

  1. Oldjátok a feszültséget egy kis humorral
    Amikor a legnagyobb vita hevében már azt sem tudjátok, miről is vitáztok igazán, vessetek be egy kis humort, és próbáljatok egy kis viccet csempészni a szituba. A nevetés garantáltan oldani fogja a feszültséget.
     
  2. Értsétek meg, hogyan kommunikál a párotok
    Mindenki más módon kommunikál, és ezáltal más módon is vitatkozik. Próbáljátok megérteni, párotokra mi a jellemző ezen a téren, és könnyebb lesz kezelnetek a vitás helyzetet.
     
  3. Hallgassatok figyelmesen
    Igazán meghallgatjátok a másik felet? Vagy csak a saját meglátásaitokat szajkózzátok? Ha egy kicsit odafigyeltek egymás érveire, problémáira, talán könnyebben rátaláltok a megoldásra.

Forrás:
iStock.com
Ajánlott cikkek