Egyéb kategória

Ezeket ne tegyétek elalvás előtt

Alvásra mindannyiunknak szüksége van, de nem mindenkinek sikerül eleget és jól aludnia.
A Women’s Health Magazin idéz egy kutatást, amely arra jutott, hogy hat és fél óra alvás elegendő egy éjszaka. Azt is megállapította a kutatás, hogy azok, akik hat és fél órát aludtak, tovább élnek, mint azok, akik napi nyolc órát aludtak. (A kutatást a San Diego-i egyetem végezte 1,1 millió emberen.)

vous - 2018.08.29.
Ezeket ne tegyétek elalvás előtt

Mindez – írja a magazin – fókuszba hozza azt, hogy az alvás minősége nagyon fontos, hiánya betegségekhez vezethet. Éppen ezért nagyon fontos, hogy az alábbi dolgokat ne tegyük lefekvés előtt.

1. Ne ücsörögjünk erős fényben!

Azt tanácsolják, hogy legalább fél órával a lefekvés előtt kerüljük az erős fényeket. Kerüljük a televíziót, a laptopot, a mobiletelefont, és ne is végezzünk erős fénynél irodai munkát! A képernyő fénye ugyanis elnyomja a metaloninszintet, amely akkor jó, ha emelkedik, mert így kevésbé érezzük magunkat ébernek.

Olvassátok el a többi tanácsot is!

Forrás:
Unsplash
600

Na ne! Ez az 5 legnagyobb tévhit az alvásról

Olvasátok el ezt a cikket is!

Aludni mindenki szeret, éppen ezért elég megdöbbentő, hogy nem váltunk még benne igazán profivá (tisztelet a kivételnek!). Még mindig ott tartunk, hogy rengeteg tévhit kering a pihentető, jótékony alvásról, és a ma helyesnek hitt hipotéziseket is sorra döntik meg a kutatók. Ezek a legnagyobb tévhitek jelenleg a szundiról!

Ajánlott cikkek