Egyéb kategória

Kukoricás lepényke sajtosan, kiadósan és pofonegyszerűen

Könnyű, kiadós, gluténmentes, pofonegyszerű és igazán filléres fogás a kukoricalepényke, ami nagyon jó módja annak, hogy az édes csöves kukoricát minél jobban kihasználjuk szezonjában. Kis tojással, kukoricadarával és sajttal kell csak összedolgozni, és már süthetjük is ezeket a remek lepénykéket!

vous - 2018.08.29.
Kukoricás lepényke sajtosan, kiadósan és pofonegyszerűen

Napsárga, puha és illatos, benne finoman roppannak a kukoricaszemek, egyszerre kicsit édes és sós ez a szuperegyszerű kukoricás lepényke. Magában is nagyon finom, készíthetjük ráérős reggelinek, de salátával kísérve könnyű húsmentes fogásnak is tökéletes, de még finomabb egy kis sült paradicsommal tálalva, így a nyár napfényes ízeit még koncentráltabban élvezhetjük.

Természetesen készíthetjük fagyasztott vagy konzerv csemege kukoricával is, úgy is finom, de míg tart a szezon, érdemes kihasználni, és friss kukoricával is megkóstolni!

Kukoricalepényke sült paradicsommal

Hozzávalók:

  • 2 cső csemege kukorica
  • 2 tojás
  • 4-5 evőkanál kukoricadara
  • maréknyi reszelt sajt
  • késhegynyi sütőpor
  • 2 szép paradicsom
  • 2 teáskanál balzsamecet
  • pici olívaolaj
  • só, bors

Az elkészítést nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek