A quiche klasszikusan omlós vajas tésztában sült sós pite, de elhagyva a tésztát sokkal gyorsabb, egyszerűbb és alakbarátabb fogást kapunk, ami liszt nélkül készül, így gluténmentes étrendbe is beilleszthető, tele van fehérjével, de a legfontosabb, hogy isteni finom.
Nevezhetnénk persze brokkolis sajtfelfújtnak is ezt a csodásan egyszerű, mégis ellenálhatatlan fogást, de pitetálban sütve megjelenésre nagyon hasonlít a quiche-re, és gyakorlatilag tényleg a quiche tölteléke önmagában megsütve. Ennek a tojásos-sajtos ételnek az egyik legjobb tulajdonsága, hogy a végtelenségig variálható, gyakorlatilag bármilyen zöldséggel gazdagítható, és még ebben a nagyon egyszerű brokkolis változatban is nagyon ízletes.
Ezt a "meztelen" quiche-t süthetjük papírkapszlival bélelt muffinformában is, így piknikre, kirándulásra vagy munkába is egyszerűen magunkkal vihetjük, de ha könnyű ebédre vagy vacsorára, esetleg vendégvárónak készítjük, akkor mutatósabb a rusztikus, pitetálas változat, különösen friss salátával tálalva.
Brokkolis-sajtos quiche tészta nélkül
Hozzávalók:
Ha szeretnétek elkészíteni, nézzétek meg hogyan kell!