Egyéb kategória

Tudtátok, hogy a hialuronsav a rugalmas bőr megőrzése mellett mennyi mindenért felelős?

A hialuronsav egy természetes nagy molekulájú szénhidrát, amely az összes szövetben megtalálható. Hasznos az ízületeitekhez, a bőrötök egészségéhez. De miért is olyan nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára?

vous - 2018.09.02.
Tudtátok, hogy a hialuronsav a rugalmas bőr megőrzése mellett mennyi mindenért felelős?

A hialuronsav több mint egy bőrápolási trend, ez egy természetes módon előforduló molekula a szervezetben, amely segít a hidratálás és a gyógyulás folyamatát. A hialuronsav felelős a hidratált és rugalmas bőr megőrzéséért, egyúttal kulcsfontosságú az ízületek és a szem egészségéhez.

A hialuronsav szervezetetekben betöltött fontos szerepéről írt a Mind Bodygreen.

Habár a hialuronsav testetek egészében megtalálható, a legnagyobb részben a bőrötökben van jelen. Az oka, hogy fiatalabb korban a bőrötök rugalmasabb és hajlékonyabb, a bőr magas víztartalmában rejlik. A hialuronsav egyedülálló vízmegkötő és vízvisszatartó tulajdonságú, a legfontosabb molekula, amely felelős a bőr természetes hidratáltságáért.

Mire jó még a hialuronsav?

A hialuronsav segíti a gyógyulás folyamatát is. Amikor megsérültök, a szervezetetek több hialuronsavat termel, mely jótékony hatású a szöveti sérülések esetében, és a sebgyógyulás során.

Mivel pótolható a hiánya?

Az évek során a szervezet egyre kevesebb hialuronsavat termel, amelyet szükséges pótolni. Jó hír azonban, hogy könnyen pótolható a különböző hialuronsav tartalmú szérumok, krémek, arcmaszkok által.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek