Ratatouille francia lecsó sütőben sütve

Francia lecsó tepsisen - egészségesebben és egyszerűen

Most a legfinomabbak, legízletesebbek a nyári zöldségek, érdemes tobzódni és kihasználni őket minél többféle változatban. A franciák lecsófélesége, a ratatouille például tökéletes ehhez, amit minimális előkészülettel elkészíthetünk a sütőben sütve.

A klasszikus ratatouille (ejtsd: ratatujj) nem tartozik a legegyszerűbb fogások közé, mert az összes alapanyagot külön-külön párolják-sütik serpenyőben, ami így elég hosszadalmas és nem is kevés olajat kíván, tekintve, hogy nem csak hagyma, paprika és paradicsom van benne, hanem cukkini és padlizsán is, majd az elősütött zöldségeket még együtt is rotyogtatják. Ehhez képest a sütős változat jóval egyszerűbb, hiszen az egész egyben, a sütőben sül, és jóval egészségesebb és kalóriaszegényebb, ráadásul az ízek így jobban is összeérnek.

A kész ratatouille a hűtőben 3-4 napig eláll, de a fagyasztást is jól tűri, ha szeretnénk a nyár kincseiből későbbre is elrakni, így érdemes belőle akár nagyobb adagot is készíteni most, amikor jó áron beszerezhetőek az alapanyagok. A maradék ratatouille-t egyébként le is turmixolhatjuk: tökéletes tésztaszószt, szendvicskrémet vagy mártogatóst kapunk így, ami csupa zöldség, alakbarát, egészséges és még vegán, mindenmentes étrendbe is beilleszthető.
 

Nézzétek meg a hozzávalókat és az elkészítést ITT!

Forrás:
Depositphotos