Kevert túrós sütemény áfonyával

A legfinomabb mindenmentes marcipános süti, amit valaha ettünk!

Imádjuk az édességet, de vegán étrendet követünk, esetleg különböző ételallergiánk is van? Van egy jó hírünk!  A következő édes finomságot a diétázók és az ételallergiákban szenvedők is imádni fogják!

Mindenmentes marcipános süti

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 4 dl mandulatej
  • 0,5 evőkanál konjac liszt
  • 4 evőkanál erythritol
  • 5 csepp vanilia aroma
  • 5 csepp mandulaaroma
  • 150 g mandulaliszt
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 300 g mandula
  • 4 evőkanál evőkanál erythritol
  • 50 ml kókuszolaj
  • 5 csepp mandulaolaj
  • 5 csepp vanilia aroma
  • Csokoládéöntet
  • 2 evőkanál erythritol
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 15 ml mandulatej
  • 40 ml kókuszolaj

Piskóta elkészítése

Keverjük össze egy tálban az édesítőt a 4 kávéskanálnyi konjac liszttel, és folytonos kevergetés közben öntsük fel tejjel. Adjuk hozzá a vanilia és a mandula aromát, és hagyjuk állni, amíg be nem sűrűsödik. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport, és amikor a konjac lisztes tej már megfelelően sűrű, akkor öntsük hozzá a lisztes keveréket. Öntsük tepsibe, majd süssük meg, mint a hagyományos piskótát.

Forrás:
Kard Sándorné

Krém elkészítése:

Először áztassuk be a mandulát vízbe egy teljes napra, majd szűrjük le. Adjuk hozzá a folyékony állagú kókuszolajat, majd egy botmixer segítségével kezdjük el pürésíteni. Ezt addig kell folytatnunk, amíg krém állagot nem kapunk.Ízlés szerint édesítsjük és ízesítsük mandula és vanilia aromával. Az elkészült krémet kenjük a kihűlt piskóta tetejére

Csokimáz elkészítése:

Keverjük össze az édesítőt a kakaóval és egy kevés kis vízzel, és főzzük össze, amíg be nem sűrűsödik. Adjuk hozzá a kókuszolajat, és kicsit tegyük félre, hogy megdermedjen. Amikor már megfelelően sűrű, de azért még folyékony, akkor kenjük rá a süti tetejére.