Egyéb kategória

Csoda arcpakolás a ragyogó és tiszta bőrért – kurkumával

A természetes szépségápoláshoz a legjobb alapanyagokat a konyhában találjuk, amelyekből szempillantás alatt és fillérekből csodásan hatékony pakolást készíthetünk. Az alábbi recept régi indiai gyökerekkel bír, és fő alapanyaga a "szent porként" is tisztelt kurkuma.

vous - 2018.09.06.
Csoda arcpakolás a ragyogó és tiszta bőrért – kurkumával

A természetes szépségápoláshoz a legjobb alapanyagokat a konyhában találjuk, amelyekből szempillantás alatt és fillérekből csodásan hatékony pakolást készíthetünk. Az alábbi recept régi indiai gyökerekkel bír, és fő alapanyaga a "szent porként" is tisztelt kurkuma, ami fűszerként is nagyon finom és egészséges, de külsőleg is nagyon jótékonyan hat a bőrre.

Akármilyen kozmetikai újdonságokkal is rukkoljanak elő a gyártók, a legjobb a természetes szépítőszer, ami annyira tiszta, hogy akár meg is lehet enni, és ez tökéletesen igaz erre az aranyszínű kurkumával készülő nagyon hatékony és egyszerű, 4 alapanyaggal készülő, a bőrt tisztító és élettel feltöltő arcpakolásra. Az alapanyagokat csak össze kell keverni, egy ecsettel az arcra felvinni, majd 10 perc pihentetés után egyszerűen lemosni.

Forrás:
Depositphotos

Mire és miért jó a kurkumás maszk?

  • A kurkuma fertőtlenítő, antibakteriális hatású, tisztítja, nyugtatja a bőrt, csökkenti a faggyúmirigyek zsírkiválasztását, gyógyítja a pattanásokat.
  • Az aranyszínű por rengeteg antioxidánst tartalmaz, véd a szabadgyökök ellen, fiatalítja és frissebbé, feszesebbé teszi a bőrt.
  • A fénytelen bőrt ragyogóvá és teltté varázsolja, a sötétebb bőrfoltokat pedig halványítja, a szem alatti karikákat eltünteti.
  • A kencében lévő többi alapanyag is táplálja, hidratálja, élettel tölti fel a bőrt.

Fontos, hogy csak tiszta, 100%-os őrölt kurkumát használjunk, ezt használat előtt ellenőrizzük a csomagoláson, fűszerkeverék, sóval dúsított változat nem jó!

A kurkumás arcpakolás receptjéért kattintsatok ide >>>

Ajánlott cikkek