smvouscikklead

5 ok, amiért érdemes inkább vegán sminkecseteket használnotok!

Sminkesként nem győzöm hangsúlyozni milyen fontos egy jó makeup elkészítéséhez az, hogy a megfelelő kozmetikumokon túl, megfelelő eszközöket is használjunk azok felviteléhez – írja The Sparkling Blueberry blogján Szőke Anna. A következőkben az ő tanácsait olvashatjátok a vegán sminkecsetekkel kapcsolatban.

Egy jó minőségű sminkecset készlettel alapjaiban változtathatod meg arcfestési szokásaidat és emelheted teljesen új szintre megjelenésedet. Igen ám, de ecset és ecset között is hatalmas különbség lehet, ami mind befolyásolhatja eredményességüket, és tartósságukat. Most megosztok veled néhány személyes tapasztalatot, és gondolataimat arról,

miért is érdemes inkább vegán sminkecseteket használnod!

Forrás:
unsplash.com

Miért jobb a vegán sminkecset?

1.

A vegán ecsetek készítése során nem esik bántódása semmilyen állatkának; azt hiszem ennek fontosságát egy normális értékrenddel megáldott embernek sem kell elmagyaráznom.

2.

A szintetikus ecsetek manapság már kenterbe verik a természetes változatokat. A sminkecsetek készülhetnek különféle állati eredetű szőr (pl. mókusszőr) vagy szintetikus szálak (legtöbbször taklon/poliészter rost vagy nylon) felhasználásával. Egy green beauty blogon elég bizarrul hangzik, de a mesterséges ebben az esetben jobb, mint a természetes.

A szintetikus szálak esetén ugyanis hiányzik a természetes szőrökön alapból megtalálható kutikula, mely magába szívja a folyékony illetve krémes állagú (pl. alapozó) sminktermékeket. Vegán ecsetek használatával tehát minden a megfelelő helyen (tehát a szálak felszínén és nem belsejében) marad és így kevesebb termék használatával is tökéletes eredményt érhetsz el.

3.

Hypoallergén. Allergiás vagy a különböző állatszőrökre? Érzékeny bőröd sokszor rosszul reagál az ecsetek érintésére? Szemfestés után erőteljes könnyezést, viszketést tapasztalsz? Az allergia nem tesz különbséget a házikedvenced és az állatszőrből készült ecseted között, mindkettőre ugyanúgy rosszul fog reagálni. A vegán ecsetek használatával ez azonban többé nem jelenthet problémát.

A további 2 pontot és az általam ajánlott vegán ecseteket ide kattintva nézhetitek meg >>>

sminkecset sminkkellék

A tökéletes smink titka: 6 ecset, amire minden nőnek szüksége van

Titeket is megigéz a profi sminkesek táskájában lévő ezernyi ecset? Ilyenkor jön a sóhaj: de jó lenne otthonra is! Igen ám, de először tudni kéne, melyik mire való. Jó hír, hogy elég néhány darab, amivel az otthoni sminkelést tökélyre fejleszthetitek.

A cikket ide kattintva >>> olvashatjátok el.