Sütireggeli egészséges almás-répás bögrés muffin

Ti tudjátok, mikor a legjobb reggelizni?

Azt már biztosan ezerszer hallottátok, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Fontos, hogy mit esztek reggelire, viszont az is ugyanolyan lényeges szempont, hogy mikor reggeliztek. A legjobb módszer, ha az ébredés utáni két órán belül teszitek. Megmutatjuk, miért.

Az, hogy mikor esztek ugyanolyan fontos, mint az, hogy mit esztek – vallja a Women’s Health dietetikusa, Theresa Shank, aki azt javasolja, hogy az ébredés utáni két órában fogyasszátok el a reggelit.

Az ébredés utáni két órán belül elfogyasztott reggeli ugyanis a legoptimálisabb, mert meghatározza az egészséges étvágyat, és stabilizálja a vércukorszintet a nap folyamán.

Ez az időtartam bárki esetében egészséges, és az is mindegy, hogy hajnalban, vagy késő délelőtt keltek fel. Ébredés után mindig tartsátok be a két órás időintervallumot.

Edzés előtt vagy edzés után reggelizzetek?

Edzés előtt és edzés után is jó a reggeli, de egy-két órával előtte vagy utána legyen.

Utáltok reggelizni?

Akkor nektek ez bizonyára rossz hír, de a reggeli fontos. Ha rendszeresen kihagyjátok, az cukorbetegséghez, alacsonyabb vércukorszinthez, rosszabb koncentrációs készséghez, lassabb fogyáshoz vezethet.

Nem kell minden nap egy kiadós villásreggelire gondolnotok. Elég egy pohár víz, hogy hidratáltak legyetek, néhány falat tojás, egy joghurt vagy pár szem gyümölcs, és máris könnyebben indul a nap.

Forrás:
Facebook.com