Egyéb kategória

Kiderült az igazság, a kókuszolaj nem hajnövesztő szer

Az a hír sajnos nem igaz, hogy a kókuszolaj közvetlenül hajnövekedést idézne elő egyik napról a másikra. Ez az olaj ilyen értelemben nem csodaszer, viszont számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami által erősebb, egészségesebb lesz a hajatok, és az egészséges haj növekedni is gyorsabban fog.

vous - 2018.09.08.
Kiderült az igazság, a kókuszolaj nem hajnövesztő szer

A Women’s Health orvos szakértője szerint nem bizonyított tény, hogy a kókuszolaj, vagy bármilyen más olaj közvetlenül hajnövekedést idézne elő.

Az igaz, hogy a kókuszolaj hidratálja és megvédi a bőrötöket, hajatokat a baktériumoktól, de csodákra nem képes. Szóval, ha azért használnátok, hogy napok alatt gyorsabb növekedésnek induljon a hajatok, azért felesleges. A számos egyéb jó tulajdonsága miatt viszont érdemes néha bevetnetek a szépségápolásban.

A kókuszolaj előnyei a hajatok szempontjából

A kókuszolaj zsírsavakat tartalmaz, így kondicionáló hatású. Ezen kívül segít csökkenteni a korpásodást okozó káros anyagokat a fejbőrön. A kókuszolajnak gyulladás gátló tulajdonságai vannak, amelyek segítenek csökkenteni a helyi gyulladást a fejbőrön (ami hatással lehet a haj növekedésének képességére is). A laurinsav erősíti és hidratálja a hajat.

A kókuszolaj tehát erősebbé teszi a hajatokat, mely kevésbé lesz hajlamos a károsodásra, ezáltal egészséges ütemben növekedhet. Ez azonban azért nem ugyanaz, mint, hogy közvetlenül hajnövekedést fokozó hatású.

Hogyan használjátok a kókuszolajt? Készítsetek kókuszolajos hajpakolást!

Csak natúr joghurt, kókuszolaj és méz kell hozzá. Vigyétek fel a keveréket a tiszta, nedves hajatokra, hagyjátok rajta 10 percig, majd öblítsétek le. A hajatok extra puha és sima lesz ettől a hajpakolástól. Ha intenzívebb hidratálásra vágytok, hagyjátok a hajatokon a pakolást egy egész éjszakára.

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek