összeköltözés

Így lesz az összeköltözésből közös otthon összeveszés nélkül

Az összeköltözés nagy lépés minden romantikus kapcsolatban. Az összeköltözéskor döntő fontosságú, hogy a lakásra ettől kezdve a „ti közös otthonotokként”, ne pedig az „én otthonomként” tekintsetek.

Az összeköltözés nagy dolog, és nem mindig megy egyszerűen. A Mind Bodygreen szakértője több fontos tippet is javasolt, hogy a folyamat zökkenőmentes legyen.

Ha egyikőtök költözik át a másik lakásába

Ha a saját otthonotokban szeretnétek összeköltözni, először is indítsatok tiszta lappal. Az otthon tartózkodó személy lehetőleg távolítsa el a személyes dolgait, hogy a beköltöző féllel együtt alakíthassák majd ki a közös teret.

Alakítsatok ki egyenlő térfeleket az ágyban

Az ágyat lehetőleg ne toljátok be a falhoz, mert így a belső részen fekvő fél úgy érezheti, hogy be lett szorítva partnere és a fal közé. Hagyjatok az ágy mindkét felén lehetőséget egy-egy éjjeliszekrénynek, kislámpának, így mindkettőtöknek egyenlően meglesz a saját térfele.

Mindenkinek legyen saját helye

Még a legkisebb lakásban is biztosítsatok olyan helyet, teret, ahova egyedül is elvonulhattok. Legyen ez egy külön szoba, vagy csak egy saját külön íróasztal. Még a párkapcsolatban is néha szükség van a saját személyes térre.

Csapatmunka

A közös otthon kialakításában mindketten egyenlően vegyetek részt, így a lakást mindketten a közös otthonotoknak érzitek majd.

Beszélgessetek, beszélgessetek és beszélgessetek

Fontos, hogy az otthonotok kialakításának minden részleténél beszéljétek meg, ki mit szeretne, ki min változtatna.

Ne szanáljátok ki a másik cuccait

A költözés napján ne idegesítsétek egymást azzal, hogy átválogatjátok és kiszanáljátok a másik cuccait. Ne kritizáljátok egymás holmiját, hagyjatok teret a másiknak.

Ha minden elkészült, ne felejtsétek el megünnepelni a közös otthonotokat!

Forrás:
Depositphotos