Egyéb kategória

Tea vs kávé – Melyik csapatba tartoztok?

Hogy indul a reggeletek? Egy csésze forró kávéval vagy egy bögre gőzölgő teával? Bármelyik csapatba is tartoztok, tudnotok kell, hogy mindkét koffein tartalmú italnak megvannak a maga előnyei és hátrányai.

vous - 2018.09.09.
Tea vs kávé – Melyik csapatba tartoztok?

A tea és a kávé is tartalmaz koffeint, és jó hír, hogy ennek ellenére mindkettő egészséges.

A tea és a kávé egyaránt a része lehet egy egészséges étrendnek akkor, ha jól érzitek magatokat a fogyasztásuktól – vallja a Women’s Health szakértője, Jess Cording.

Lássuk melyiknek, milyen előnyei és hátrányai vannak a szakértők szerint.

Kávé – hosszabb élet, jobb memória

Egy kutatás szerint a kávéfogyasztás elősegítheti a krónikus betegségek, például a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a májbetegség megelőzését. A kávé ráadásul jó hatással van a memóriára és az agyműködésre is. A kávézás érzelmileg is feltölthet, jobb kedvre derít, összehozza az embereket, főleg, ha barátokkal, munkatársakkal együtt kávéztok. A kávé polifenolokat és antioxidánsokat tartalmaz, amelyek megvédik a szervezetet a gyulladás kialakulásától.

Forrás:
Depositphotos

Tea – erősebb immunrendszer, erősebb csontok, alacsonyabb a rák kialakulásának kockázata

A teafogyasztóknak kisebb a testsúlyuk, jobb az immunrendszerük, és a tea csökkenti a szívroham és a stroke kialakulásának kockázatát. Ha teáztok, erősebbek lesznek a csontjaitok, kisebb lesz az esélye a törésnek. A zöld tea jó hatással van az agyra, és segít megnyugodni. A zöld és a fekete tea ráadásul több antioxidánst tartalmaz, mint a kávé. A teában megtalálható antioxidánsok megvédenek a környezeti stressz ellen.

Forrás:
Pixabay

A tea és a kávé rosszabb oldala, a koffein

Egy átlagos felnőtt maximum 400 milligramm koffeint vihet be a szervezetbe egy nap. Ez még az egészséges mennyiség. A nagyobb mennyiségű koffein rossz hatással van az idegrendszerre, idegessé tesz, megemeli a vérnyomást, a pulzust.

Ajánlott cikkek