Egyéb kategória

Az életmódváltás alappillérei

Hogyan kezd­jünk spor­tolni, mire figyel­jünk, hogyan étkezzünk? Egész­sé­ges élet­módra vál­tás­nak három fő alap­pil­lére van, az első a káros szen­ve­dé­lyek elha­gyása, a másik az étke­zés kor­szerű­sí­tése és a har­ma­dik a rend­sze­res test­moz­gás gya­kor­lása.

vous - 2018.09.11.
Az életmódváltás alappillérei

Azon­ban min­de­nekelőtt meg­fe­lelő elha­tá­ro­zás és moti­vá­ció szük­sé­ges. Ha való­ban úgy gon­dol­juk, vál­toz­tatni aka­runk, tűz­zünk ki rövid és hosszú távú célo­kat. A rövid távú célok segí­te­nek abban, hogy a napi moti­vált­sá­got fenn­tart­sák, és siker­él­mé­nyek­hez jut­tas­sa­nak, míg azt a bizo­nyos távoli célt elér­jük. A siker­él­mé­nyek nagyon fon­to­sak az állandó tovább­lé­pés­hez. Aka­ra­terőn­ket és önural­mun­kat min­dig pró­bára teszik majd régi bevált szokásaink.

Táp­lál­ko­zás

Fon­tos lépcső az életmódváltás terén a rossz étke­zési szo­ká­sok átala­kí­tása. Meg kell vizs­gál­nunk mik a cél­ja­ink. Súly­vesz­tés vagy fenn­tar­tás és alak­vál­toz­ta­tás. Súly­vesz­tés­nél fon­tos hogy a bevitt kaló­ri­á­kat amennyire csak lehet szo­rít­suk vissza, illetve annak össze­té­te­lét a lehető leg­job­ban ala­kít­suk. Nagy álta­lá­nos­ság­ban elmond­ható, hogy igazi fogyás, olyan napi 1500–1800 (ter­mé­sze­te­sen ez függ magas­ság­tól, fizi­kai akti­vi­tás­tól, nemtől, kor­tól…) bevitt kaló­ria körül vagy ez alatt lehet­sé­ges. Tapasz­ta­la­taim alap­ján azon­ban nem érde­mes 1200 kaló­ria alá menni, mert akkor a tel­je­sít­mé­nyünk csök­ken komo­lyan. Ráadá­sul az éhezés demo­ra­li­zál, és hamar fel­ad­juk a küz­del­met.

A cikk itt még nem ért véget, folytassátok!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek