Egyéb kategória

Ételek, amik fokozhatják a gyomorproblémákat

A testünk reagál azokra az ételekre, amiket elfogyasztunk. Vagyis szinte rögtön tudjuk, hogy amit ettünk, az jó vagy rossz hatással volt-e ránk, hiszen érezzük annak pozitív vagy negatív jeleit. Akik pedig rendszeresen átélik az emésztési zavarokkal és gyomorégéssel járó reflux tüneteit, még jobban tudják, mennyire fontos a figyelem.

vous - 2018.09.13.
Ételek, amik fokozhatják a gyomorproblémákat

Éppen ezért nekik érdemes még jobban megválogatni, hogy milyen ételeket fogyasztanak. A szakemberek szerint vannak olyan élelmiszerek, amelyek kifejezetten ajánlottak a refluxosok számára, mert nem okoznak gyomorégést, illetve egyéb kellemetlen hatásuk sincs – vagy legalábbis kevés az esély, hogy előfordulhat. És van tiltólista is.

Isadora Baum életvezetési tanácsadó elmondása szerint több olyan vendéggel is foglalkozott már a munkája során, akik hasonló problémákkal küzdöttek: emésztési zavarokkal, gyomor- vagy torokégéssel, valamint más kellemetlen hasi panaszokkal.

De szerencsére – ahogyan már írtuk – vannak olyan ételek, amiket mindenképpen érdemes elkerülni, különösen, ha valaki rendszeresen átéli a refluxot, vagy más gyomorprobléma esetén. Merthogy ezek az ételek nemhogy segítenének, hanem éppen ellenkezőleg, még rosszabbá, még kellemetlenebbé tehetik a panaszosok életét.

Nézzétek meg az ételek listáját ITT!

Forrás:
pixabay.com
Ajánlott cikkek