Ajvár, ljutenica, padlizsánkrém - 3 isteni kence egyszerűen

Ajvár, ljutenica, padlizsánkrém - 3 isteni kence egyszerűen

Nagyon érdemes kihasználni a nyárvégi napokat, és még grillen vagy szabad tűzön megsütni pár idényzöldséget, padlizsánt, kápia paprikát, és máris háromféle finom kencét készíthetünk belőlük. Pofonegyszerűek és isteniek, nektek melyik a kedvencetek?

Mi szerencsések vagyunk, mert a kertünk kincseit használhatjuk hozzá, de a piaci padlizsán, paradicsom és kápia paprika is tökéletes ezekhez a zseniális kencékhez. Érdemes kis fokhagymát is sütni melléjük, mert mit nem tesz még jobbá a fokhagyma? 3 egyszerű és klasszikus receptet mutatok, ami igazi klasszikus, és meglepő módon eredetileg is vegán és mindenmentes. Frissen is finomak, pár napig a hűtőben is elvannak, de le is fagyaszthatjuk nyáridéző hűvösebb napokra!

Ajvár

Hozzávalók:

  • 2 darab padlizsán
  • 2 darab kápia paprika
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • pici szőlőmagolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • pici almaecet vagy citromlé

Elkészítés: 

A zöldségeket megmossuk, szárazra töröljük, a padlizsánt megszurkáljuk. A már sülő padlizsán mellé betesszük a paprikákat, fokhagymákat és megsütjük. A sült paprikát langyosra hűtjük, eltávolítjuk a fekete héját és kicsumázzuk. A húsát aprítógépbe tesszük, és belekanalazzuk a sült padlizsán héjából kimentett és lecsöpögtetett belsejét, valamint a fokhagymákat. Aprítjuk, majd egy tálba öntve hozzákeverjük az olajat, az almaecetet vagy a citromlevét. Megsózzuk, megborsozzuk, és néhány órára a hűtőbe tesszük.

Nézzétek meg a másik két étel hozzávalóit és elkészítését is ITT!

Ajvár, ljutenica, padlizsánkrém - 3 isteni kence egyszerűen
Forrás:
Színek és virágok