Lahmadzsun örmény pizza lepény

Húsos pizza kicsit másképp, örmény módra

A lahmadzsun egy isteni finom, fűszeres hússal sült vékony lepény, leginkább a pizzára hasonlít, nagyon könnyen elkészíthető, salátával kiadós főételnek, magában vendégvárónak egy pohár bor mellé is tökéletes.

A kelt tésztávalkészülő lepények mindig népszerűek, és ha nincs kedvünk és időnk a tésztával pepecselni, akkor a bolti változattal pikk-pakk elkészíthetjük ezt a különleges, fűszeres, húsos pizzafélét. A paradicsommal, paprikával, hagymával és fűszerekkel gazdagított húsos feltét 10 perc alatt megvan, utána már csak rá kell kennünk a tésztára, és mehet be a sütőbe negyed órára.

A végeredmény elképesztően finom, a tészta ropogósra sül, de a feltét finom szaftos marad, köszönhetően a benne lévő zöldségeknek és egy kevés olívaolajnak. Hidegen is remek, így a maradékot akár másnap összehajtva vagy feltekerve és becsomagolva munkaebédnek magunkkal is vihetjük.

Lahmadzsun - örmény darált húsos pizza

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2-2,5 dl langyos víz

A feltéthez:

  • 30 dkg darált hús
  • 1 fej hagyma
  • 1 kisebb húsos paprika
  • fél csokor petrezselyem
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Az elkészítéshez nézzétek meg ezt az oldlat!

Forrás:
Depositphotos