Egyéb kategória

Mit tartotok elsődlegesnek, a pénzt vagy az időt?

Vannak, akik a pénzt értékelik jobban, és vannak, akik a minőségi időt helyezik a középpontba. Elég szélsőséges eset, ha valaki csak az egyiket tartja fontosnak, a legjobb megoldás, megtalálni az arany középutat.

vous - 2018.09.16.
Mit tartotok elsődlegesnek, a pénzt vagy az időt?

Egy kutatás szerint, amit a Mindbodygreen is közölt, azok, akik az időt helyezik a középpontba a pénz helyett, sokkal szociálisabbak, sokkal könnyebben építenek ki társas kapcsolatokat. Ezek az emberek 18 százalékkal több időt töltenek a szocializálódással, többet lógnak együtt a munkatársakkal. Azokat az embereket, akik a pénzt helyezik előtérbe, sokkal kevésbé érdeklik a szociális készségek.

A kutatás azt sugallja, hogy az emberek krónikus orientációi az idő és a pénz értékének befolyásolására is hatással lehetnek az időhasználatra – a lehetséges szubjektív jólétre gyakorolt hatásokkal.

A szociális interakciók ugyanis boldogabbá teszik az embert, ezektől élvezik jobban az életet. 

A pénzközpontú embereknek nem számít a sok munkaóra és túlóra, az idő központúak viszont jobban élvezik a rugalmas munkaidő beosztást, így együtt lehetnek a családjukkal, gyerekeikkel, kirándulhatnak.

Fontos megjegyezni, hogy az idő és a pénz gyakran szorosan összefügg, számtalan átfedés lehet a két típusú ember között.

Nincs semmi baj, ha élvezitek azokat a dolgokat, amikkel megteremtitek a vagyonotokat, a fontos az, hogy a vagyon megszerzése afelé vezessen, amit szerettek. Csak győződjetek meg arról, hogy olyan dolgokba fektessétek az energiátokat, amik végső soron örömet okoznak, és ez általában több minőségi időt jelent a szeretteitekkel.

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek