beszélgetés barátnők naplemente

Legyetek óvatosak a kéretlen tanácsok osztogatásával!

Amikor egy szerettetek, barátotok rossz helyzetbe kerül, gyakran elárasszátok tanácsokkal. Ha kéri, ha nem. Pedig a kéretlen tanácsok csak még nehezebb helyzetbe hozhatják őt.

Amikor kéretlenül adunk tanácsot, gyakran nagy a különbség a szándék és a hatás között.

Ha kéretlenül is tanácsokat osztogattok, valószínűleg azért teszitek, mert törődtök a másikkal, de ritkán veszitek észre, hogy ezek a tanácsok közel sem a gondoskodást sugallják a másik felé. Az a cél, hogy a másik személyt megváltoztassátok, ahelyett, hogy megpróbálnátok megérteni, miért teszi azt, amit, írja a Mindbodygreen.

Kéretlen tanácsok újra meg újra

Ha már egyszer megpróbáltatok tanácsot adni, és az illető nem fogadta meg, ne próbálkozzatok újra és újra ugyanazzal. Ettől végképp úgy érzi majd, hogy figyelmen kívül hagyjátok a véleményét, és irányítani akarjátok a döntéseit, érzelmeit.

Mit tehettek?

Amit tehettek, csapán annyi, hogy tudomására hozzátok, hogy szeretitek őt, és szívfacsaró érzés számotokra nézni, ahogy szenved. Csak ennyit tehettek, ha nem kér tanácsot tőletek. Ha a másik személy nem törődik magával, és csak újra meg újra elárasszátok a tanácsaitokkal, az újabb ellenállást szül.

Sokszor a tanácsadásra való késztetésetek nem segít a másikon, inkább csak a saját érzéseiteket erősíti, hogy kontrollálni akarjátok, ami körülöttetek történik.

Amikor végre elfogadjátok, hogy nem tudjátok befolyásolni mások döntéseit, az felszabadító, elengeditek a reményét annak, hogy mindent kontrolláljatok, irányítsatok, ami valljátok be, rengeteg energiátokat felőrli.

Forrás:
unsplash.com/rawpixel