Egyéb kategória

Fejtett bableves csipetkével és füstölt kolbásszal, könnyedebben

Nagyon szeretem a frissen szedett és kifejtett babot, mert szerintem csakis abból lehet finom bablevest főzni, márpedig ez az egyik kedvenc levesem. Szerencsére szezonja van, így most kiélvezhetjük!

vous - 2018.09.21.
Fejtett bableves csipetkével és füstölt kolbásszal, könnyedebben

Igazi hagyományos, rántásos fejtett bablevest készültem főzni, aztán kicsit átgondoltam, és a rántás kimaradt, viszont került bele a finom bab mellé egy darab füstölt kolbász is és egy csomó zöldség, így könnyedebb, de nagyon ízletes, színes és gazdag egytálétel kerekedett belőle.

Levesbetétnek csipetkét főztem a levesbe, tálaláskor pedig egy nagy kanál tejföllel kínáltam. Nem is mondhatok mást, minthogy egy finom és igen laktató leves került a tányérunkba.

Füstölt kolbászos fejtett bableves csipetkével

Hozzávalók:

  • 60 dkg fejtett bab
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db paszternák (vagy fehérrépa)
  • 1 teáskanál liszt
  • petrezselyemzöld, zellerzöld, lestyán csokorba kötve
  • 1-1 db tv paprika és paradicsom
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 1 teáskanál só
  • 2 l  víz

A csipetkéhez:

  • kb. 10 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só

Az elkészítést ITT tudjátok megnézni!

Forrás:
Kard Éva
Ajánlott cikkek