Levessel csökkenthetjük a nassolási vágyat

Levessel csökkenthetjük a nassolási vágyat

Azt régóta tudjuk, hogy a különféle levek, gyümölcsturmixok és smoothie-k fogyasztása jótékonyan hat a szervezetre és segíti az anyagcserét, de az újdonság, hogy még a nassolási vágyat és a falási rohamokat is csökkenti. Egy angol kutatás most azt vizsgálta és bizonyította, hogy a folyékony táplálékok, így a levesek is, alakbarátabbak és egészségesebbek, mint eddig gondoltuk.

A Nottinghami Egyetem Egészségközpontja két kutatás eredményét publikálta, amelyek egyértelműen igazolják, hogy a folyékony táplálékok jobban laktatnak, telítenek és hosszabb telítettségi érzést adnak sok esetben, mintha ugyanazokat az alapanyagokat szilárd formában fogyasztanánk.

A tudósok két önkéntes csoport bevonásával azt vizsgálták, hogy ugyanaz az étel szilárd és folyékony formában hogyan hat a szervezetre. Míg az egyik csoport sült csirkét, párolt zöldséget és vizet kapott, a másik csoport pedig ugyannyi és megegyező alapanyagból főzött és összeturmixolt levest. A végeredmény meglepő módon eltérő volt, a krémlevest fogyasztók ugyanis jóval később éheztek meg újra, a teltségérzet tovább tartott, mint azoknál, akik szóról szóra ugyanazt ették, csakhogy szilárd formában.

Érdekel a cikk folytatása? Kattints ide >>

Forrás:
Depositphotos