Egyéb kategória

Miért olyan ártalmas, ha a hazudtok és titkolóztok?

A hazugságok és titkok, még a kisebbek is, rányomják bélyegüket a kapcsolataitokra. Ha a valódi önmagatokat adjátok, mélyebb kapcsolatokat építhettek ki, és még az egészségetek is javulni fog.

vous - 2018.09.21.
Miért olyan ártalmas, ha a hazudtok és titkolóztok?

A Mindbodygreen számolt be egy amerikai kutatásról, aminek során 110 embert vizsgáltak 10 héten át. A csoport felének nem szabadott hazudnia, és a kísérlet végére az egészségük jelentősen javult.

Milyen egyéb mellékhatásai vannak a hazugságoknak?

  • A titkok egy elképzelt valóságot teremtenek. Azért rejtegettek valamit, mert azt akarjátok, hogy eltűnjön, de közben pont az ellenkezőjét éritek el ezzel.
  • Elrejtik a valódi éneteket. Ha hosszú ideig titkolóztok, hazudtok, az elrejti a valódi éneteket, és a hazugságokkal azonosultok.
  • A hazugságok csak újabb problémákat szülnek mindenhol.
  • A hazugságok elszigetelnek.

Ha hazugságokra és titkokra alapoztok egy kapcsolatot, az olyan, mintha homokra akarnátok házat építeni.

Nem alakíthattok ki mély kapcsolatokat, az emberek sosem fognak igazán jól megismerni titeket, sosem szerethetik a valódi éneteket.

Hogyan legyetek teljesen őszinték?

Először is ismerjétek fel, milyenek is vagytok, ha hazudtok, és milyenek, ha nem. Ezután áthidalhatjátok a kettő közötti szakadékot. Ahhoz, hogy igaz kapcsolatokat építsetek ki, nem elég erre a különbségre rávilágítani, az ennél is nehezebb rész, az őszinte kommunikáció. Meg kell mutatnotok másoknak a valódi önmagatokat, így élhettek teljes és becsületes, őszinte életet.

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek