káve koffein

Migrén-tiltólista

Akinek volt már valaha migrénes fejfájása, az tudja, hogy ez az állapot szinte elviselhetetlen, nem segít semmi, s annak örülünk a legjobban ilyenkor, ha egy csöndes, sötét, hűs szobában pihenhetünk, amíg el nem múlik. De van, hogy napokig tart, s ilyenkor közben enni is kell néha valamit. Fontos lenne, hogy ha tudunk, étkezzünk rendszeresen, és igyekezzünk könnyű, de tápláló étkeket fogyasztani. Mutatjuk azokat az ételeket, italokat, melyeket sose fogyasszunk, ha éppen fáj a fejünk.

Kávé

Habár van, hogy egy jó erős kávé képes megszüntetni egy sima, hétköznapi fejfájást, ám a migrénnel nem fog elbánni, sőt, feltehetően csak rosszabb lesz tőle. A fejfájásnak gyakori okozója, ha nem iszunk eleget, ezért ha ránk tör, fogyasszunk sok-sok szénsavmentes ásványvizet a kávé helyett.

Diétás ételek és italok

Habár hajlamosak vagyunk azt hinni, ezek a termékek sokkal egészségesebbek, valójában azonban nem, hiszen a sok édesítő nagy mennyiségben éppen idegi tüneteket produkál: fejfájást, szédülést, olykor még emlékezetkiesést is.

Nézzétek meg a többi tiltólistás dolgot is!

Forrás:
Depositphotos