főzés

5 ok, amiért a sütés-főzés az egyik legjobb hobbi, amit választhattok magatoknak

Népszerű dolog a közösségi oldalakon megosztani, mit eszünk éppen, de egyre inkább elterjedt az is, hogy az általunk főzött ételeket mutassuk meg országnak-világnak, és büszkén bezsebeljük a lájkokat és elismerő kommenteket, miszerint gyönyörű a tányérunkon elterülő étel, mi pedig mosolyogva biztosítjuk az ismerőseinket arról, hogy nagyon finom is. Sztárséfnek érezhetjük magunkat, mintha mi is a tévében főznénk, vagy egy menő étteremben zsebelnénk be a vendégek gratulációit. De ez még csak a jéghegy csúcsa: íme 5 + 1 ok, amiért a sütés-főzés az egyik legjobb hobbi, amit választhatunk magunknak.

Talán nem lövünk nagyon mellé, ha azt mondjuk, egyre többen töltik a szabadidejüket a konyhában, no persze nem azért, mert muszáj, hanem mert valóban élvezik az ottani ténykedést, a sütést és a főzést, ráadásul szenvedélyesen is csinálják mindazt. Sokunknak inkább hobbi a főzés, mintsem kötelező házimunka – szívünket és lelkünket is belesütjük egy-egy fokhagymás pulykamellbe vagy almás pitébe. S ha esetleg valaki még bizonytalankodik, íme 5 + 1 ok, amiért a sütés-főzés az egyik legjobb hobbi, amit választhatunk magunknak.

Fejlesztheti a kreativitásunkat

Az első lépéseknél talán még nem láttuk, hogy milyen jó móka főzni, de minél többet tudunk meg erről a tevékenységről, annál inkább megláthatjuk benne a lehetőséget a kreativitásra. Hamar megtörténhet a saját ízvilág és technika kialakítása, de amikor először térünk el a recepttől és megyünk a saját fejünk után, hozzáadunk még egy csipet ilyen meg egy késhegynyi amolyan fűszert, mert ismerjük, és tudjuk, hogy attól még finomabb lesz, akkor biztosan állíthatjuk, hogy a főzésbe valóban belevisszük a kreativitásunkat. No és a tálalásba is!

A cikk folytatását nézzétek meg ITT!

Forrás:
Unsplash