Egyéb kategória

A boldogság belülről fakad, vagy mégse?

A boldogsághoz nem biztos, hogy önmagatok is elegendőek vagytok. Ha csak belegondoltok abba, hogy az ember társas lény, rájöttök, hogy a boldogság kulcsa nem kizárólag bennetek rejlik.

vous - 2018.09.22.
A boldogság belülről fakad, vagy mégse?

A boldogság belülről fakad, tartja a mondás. Ez azon alapul, hogy ha minél mélyebbre ástok önmagatokban, rájöttök, kik is vagytok, és minden a helyére kerül. A Mindbodygreen pszichiátere, Samantha Boardman egyetért az üzenet azon részével, hogy a választásaitokért, döntéseitekért ti vagytok a felelősek, azonban egyre nyilvánvalóbbá vált számára az, hogy a boldogság legalább annyira kívülről, mint belülről fakad.

Természetesen a szakértő szerint is fontos, hogy gondoskodjatok önmagatokról, étkezzetek egészségesen, sportoljatok, pihenjetek eleget, de ha túl sok időt fordítotok önmagatokra, az téves irányba vezethet.

Ha csak önmagatokkal törődtök, elfelejtitek, hogy az emberiség részei vagytok.

Egy kutatás szerint a boldogabb embereket szoros kapcsolat fűzi a családjukhoz és a barátaikhoz. A szociális interakciók fontosak. Azok, akik kapcsolatba lépnek másokkal, jobb kedvűek, mint, akik csak saját magukkal foglalkoznak.

Az ember szociális lény.

Szociális lények vagyunk, és az egészségünk – a fizikai és a mentális egészségünk egyaránt – társas kapcsolatainkon is alapul. Amikor segítségre szorultok, könnyebb, ha nem vagytok egyedül. Egy kutatás ráadásul azt is kimutatta, hogy akik segítőkészek, segítenek másokon, sokkal jobb kedvűek, és kevésbé stresszesek.

A legfontosabb az, hogy aktívan keressetek olyan utakat, amelyek segítenek nektek átlépni önmagatokon, és elmenekülni elmétek fogságából. Mivel csábító, hogy befelé merüljetek, biztosítanotok kell az interakciókra lehetőséget.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek