Egyéb kategória

Kutyusotok szeret mindenbe belehemperegni? Megmutatjuk, mit tehettek ilyenkor!

A kutyák imádják a büdi dolgokat, sőt a legbüdösebb dologba is szeretnek belehemperegni, ami kész horror egy kutya gazdinak. Szerencsére vannak olyan trükkök a fürdetésnél, amiktől ismét illatos lesz házikedvencetek.

vous - 2018.09.22.
Kutyusotok szeret mindenbe belehemperegni? Megmutatjuk, mit tehettek ilyenkor!

Egyes szakértők szerint ez a vadászösztönhöz kapcsolódik, míg mások úgy tartják, hogy a terület megjelölésével áll összefüggésben. Bár az is lehet, hogy ami nektek büdi, az a kutyátoknak jó illatú.

Az okok nem bizonyítottak, de a Good Housekeeping nagyszerű tanácsokat adott, hogy mit tegyetek, ha már megtörtént a baj.

Mi a teendő, ha kedvencetek egy állattetembe hempergőzik bele?

Először is fésüljétek át a bundáját, hogy a fertőző bacikkal teli szőr egy részét eltávolítsátok. Fürdessétek meg samponnal, de hagyjátok rajta több ideig a habos sampont. Végül szárítsátok meg jól a kutya bundáját.

Mit tegyetek, ha kutyapiszokba hempergett?

Használjatok gumikesztyűt, vagy olyan kesztyűt, amivel át tudjátok fésülni a szőrét. Adjatok citrusféléket a fürdővízhez. Ebben fürdessétek meg a kutyát samponnal, amit hagyjatok kicsit több ideig a bundáján. Végül öblítsétek át tiszta vízzel, és szárítsátok meg.

Forrás:
facebook/annegeierfotografie
Ajánlott cikkek