Egyéb kategória

5 egészséges almás tipp, amit érdemes gyakran bevetni

Az ősz a hazai almák igazi szezonja, ilyenkor a legfinomabbak, ropogósak, lédúsak, szinte kicsattannak az egészségtől, és bár fura módon az elmúlt években meglepő módon megemelkedett az ára, a mostani időszakban mégis gazdaságosabban juthatunk hozzá. Az alma nyersen és sütibe téve is népszerű, most viszont 5 olyan tippet mutatunk, amivel még jobban kihasználhatjuk ezt az ezerarcú gyümölcsöt.

vous - 2018.09.23.
5 egészséges almás tipp, amit érdemes gyakran bevetni

1. Almacsipsz

Szuper rágcsálnivaló, édes, de nem hizlal, és ha van hozzá elég türelmünk, igazán ropogósra készíthetjük, pofonegyszerű, és ha egyszerre sok almánk van, remek módszer, hogy megőrizzük, feldolgozzuk későbbre. A megmosott almákat egész egyszerűen vékonyan, kb. 2 mm-es szeletekre legyaluljuk, majd sütőpapírral fedett tepsikre rakjuk úgy, hogy ne legyenek fedésben.

Ha szeretjük, meghinthetjük kevés őrölt fahéjjal, és 100 fokos sütőbe toljuk. Légkeverés mellett 1 órát szárítjuk, majd megforgatjuk az almaszeleteket, és még 1 órát szárítjuk. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni és még jobban megszikkadni, fogyaszthatjuk is, vagy jól záródó dobozban, üvegben tároljuk.

A további 4 tippet ide kattintva olvashatjátok >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.