Az ősz a hazai almák igazi szezonja, ilyenkor a legfinomabbak, ropogósak, lédúsak, szinte kicsattannak az egészségtől, és bár fura módon az elmúlt években meglepő módon megemelkedett az ára, a mostani időszakban mégis gazdaságosabban juthatunk hozzá. Az alma nyersen és sütibe téve is népszerű, most viszont 5 olyan tippet mutatunk, amivel még jobban kihasználhatjuk ezt az ezerarcú gyümölcsöt.
1. Almacsipsz
Szuper rágcsálnivaló, édes, de nem hizlal, és ha van hozzá elég türelmünk, igazán ropogósra készíthetjük, pofonegyszerű, és ha egyszerre sok almánk van, remek módszer, hogy megőrizzük, feldolgozzuk későbbre. A megmosott almákat egész egyszerűen vékonyan, kb. 2 mm-es szeletekre legyaluljuk, majd sütőpapírral fedett tepsikre rakjuk úgy, hogy ne legyenek fedésben.
Ha szeretjük, meghinthetjük kevés őrölt fahéjjal, és 100 fokos sütőbe toljuk. Légkeverés mellett 1 órát szárítjuk, majd megforgatjuk az almaszeleteket, és még 1 órát szárítjuk. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni és még jobban megszikkadni, fogyaszthatjuk is, vagy jól záródó dobozban, üvegben tároljuk.
A további 4 tippet ide kattintva olvashatjátok >>>