Egyéb kategória

A mérgezett vese 5 jele

Az Amerikai Egyesült Államokban a vesebetegségek a 9-ik vezető halálok. A becslések szerint 31 millió ember küzd krónikus vesebetegséggel. Vesénk, csakúgy, mint a szívünk éjjel-nappal dolgozik és segít eltávolítani a szervezetünkben felgyülemlett méreganyagokat.

vous - 2018.09.24.
A mérgezett vese 5 jele

A vesénk állapota hatással van más szerveink állapotára, ezért fontos, hogy odafigyeljünk erre a szervünkre is. Nézzük, melyek azok a tünetek, amelyekre figyelnünk kell!

Rendellenes vizeletszag

A vizelet szaga személyenként változhat. Függ a táplálkozástól, a hidratáltságtól és a fizikai aktivitásunktól is. A legtöbb embernek van egyfajta jellegzetes ammóniaszaga, azonban ha édes illatot vagy halszagot tapasztalunk, akkor valami rendellenesség állhat a háttérben, ezért mielőbb forduljunk orvoshoz. A vizelet szagának megváltozása emellett jelezhet cukor- és májbetegséget is.

Megváltozik a vizelet színe

Egészséges embereknél a vizelet halványsárga árnyalatú. Azoknak, akik sok vizet isznak, világosabb a vizeletük, de ez teljesen normális. A kiszáradás sötétsárga színt eredményez, ami önmagában még nem feltétlenül veszélyes, de a barna, fekete, narancssárga, rózsaszín vagy vörös vizelet teljesen abnormális és valamilyen betegséget jelez. Ebben az esetben feltétlenül látogassunk el a háziorvosunkhoz.

Folytassátok a cikket, nézzétek meg a másik három jelet is!

Forrás:
unsplash
Ajánlott cikkek