Test

Csak napi 7 perc! Tudományos edzésterv elfoglalt embereknek

Sokan arra hivatkozva mellőzik a sportolást, hogy egyszerűen nincsen idejük rá a számos egyéb teendő mellett. Habár ez a kifogás egyébként sem túl elfogadható, az alábbi edzésterv megismerése után biztosan nem lesz problémánk a megfelelő alkalom megtalálásával – mindösszesen ugyanis 7, azaz HÉT percet vesz igénybe naponta a gyakorlatsor!

vous - 2018.09.24.
Csak napi 7 perc! Tudományos edzésterv elfoglalt embereknek

Amely ráadásul tudományos alapokon nyugszik: a The Human Performance Institute teljesítménykutató intézet által kidolgozott edzésterv saját testsúlyos gyakorlatokra épül, és a magas intenzitásnak köszönhetően felér egy hosszabb, ám kevésbé dinamikus edzéssel. A HIIT (high-intensity interval training, azaz magas intenzitású intervall edzés) nem új keletű dolog – a sok rövid, de intenzív gyakorlat fejleszti az állóképességünk, erősít és fokozottan égeti a zsírt. A 7 perc azonban minden eddiginél rövidebb időráfordítást jelent. 7 perce pedig mindenkinek van egy nap az edzésre!

Habár összesen 7 percről van szó, ha korábban nem igazán sportoltunk, eleinte valószínűleg nagy kihívás lesz végigcsinálni a gyakorlatsort – kezdjük kicsiben, csináljuk addig az egyes gyakorlatokat, ameddig bírjuk, és ha valami még nagyon nehezen megy, át is ugorhatjuk. Ha pedig valamilyen egészségügyi, fizikai problémával küzdünk, mindenképpen konzultáljunk kezelőorvosunkkal, mielőtt belevágnánk a dologba.

Nézzétek meg a gyakorlatokat ITT!

Forrás:
iStock.com
Ajánlott cikkek