Egyéb kategória

Egyetek hagymát bármihez!

A hagyma egy megosztó étel. Biztos van köztetek olyan, aki mindenhez hagymát eszik, és akad olyan is, aki kifejezetten utálja ezt a zöldséget. De jó hír a hagymaimádók csoportjába tartozóknak, hogy a hagyma számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami jó hatással van az egészségre.

vous - 2018.09.25.
Egyetek hagymát bármihez!

A hagyma bizony megríkat, de ha elviselitek ezt a kis kellemetlenséget, és ennek ellenére szívesen fogyasztjátok, jó hatással lesz a szervezetetekre, ajánlja a Women’s Health.

Egy csészényi felszelt hagyma például csak:

  • 41 kalóriát
  • 0,12 gramm zsírt
  • 2 gramm proteint
  • 15 gramm szénhidrátot
  • 3 gramm rostot
  • 7 gramm cukrot
  • 6 milligramm nátriumot tartalmaz.

Nyilvánvalóan csekély mennyiségű és jó minőségű rostanyagot tartalmaz, és a vöröshagymának van néhány egészségügyi előnye is.

Magas az antioxidáns tartalma, főleg a vöröshagymának. Gyulladásgátló tulajdonságokkal is rendelkeznek, amelyek segítenek csökkenteni a fájdalmat. És nagy mennyiségű prebiotikumot tartalmaznak, amely elősegíti a jó baktériumokat elszaporodását a szervezetetekben.

A hagyma egyetlen rossz tulajdonsága, amellett, hogy megsirat szeletelés közben, az, hogy fruktózt is tartalmaz, amely puffadást okozhat. Legtöbbször ez csak szélsőséges esetben fordul elő, amennyiben valamilyen emésztőrendszeri betegségben szenvedtek.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek