A hagyma egy megosztó étel. Biztos van köztetek olyan, aki mindenhez hagymát eszik, és akad olyan is, aki kifejezetten utálja ezt a zöldséget. De jó hír a hagymaimádók csoportjába tartozóknak, hogy a hagyma számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami jó hatással van az egészségre.
A hagyma bizony megríkat, de ha elviselitek ezt a kis kellemetlenséget, és ennek ellenére szívesen fogyasztjátok, jó hatással lesz a szervezetetekre, ajánlja a Women’s Health.
Egy csészényi felszelt hagyma például csak:
Nyilvánvalóan csekély mennyiségű és jó minőségű rostanyagot tartalmaz, és a vöröshagymának van néhány egészségügyi előnye is.
Magas az antioxidáns tartalma, főleg a vöröshagymának. Gyulladásgátló tulajdonságokkal is rendelkeznek, amelyek segítenek csökkenteni a fájdalmat. És nagy mennyiségű prebiotikumot tartalmaznak, amely elősegíti a jó baktériumokat elszaporodását a szervezetetekben.
A hagyma egyetlen rossz tulajdonsága, amellett, hogy megsirat szeletelés közben, az, hogy fruktózt is tartalmaz, amely puffadást okozhat. Legtöbbször ez csak szélsőséges esetben fordul elő, amennyiben valamilyen emésztőrendszeri betegségben szenvedtek.