Egyéb kategória

Rozsdás hús, az elfeledett retró kedvenc

A rozsdás hús igazi retró kedvenc, valószínűleg nincs olyan magyar család, ahol a nagyik ne készítették volna. Ritkán készítjük, pedig nagyon egyszerű, és isteni finom a pikáns szaftban omlósra párolódott hús, hűvösebb napokon pedig kimondottan jólesik egy ilyen házias, tartalmasabb, de mégsem nehéz fogás.

vous - 2018.09.25.
Rozsdás hús, az elfeledett retró kedvenc

Ez a remek étel nevét minden bizonnyal a szósz gyönyörű rozsdás színéről kapta, amit a sok hagyma, a mustár, a vörösbor és a paradicsompüré tesz nemcsak tökéletesen őszi színűvé, de nagyon aromássá és ízgazdaggá. Klasszikusan marha- vagy sertéshússal készül, de mivel ezekkel a fogás valódi türelemjáték, ezért mi sokkal könnyebb és kezesebb húst, pulykamellfilét választottunk hozzá, amivel sokkal gyorsabban elkészül.

A rozsdás hús kulcsa az elsőre rengetegnek tűnő vöröshagyma, de senki ne ijedjen meg, ennyi kell belőle, és a végére eltűnik majd teljesen, egészen lágyra párolódik, és a végén még le is turmixoljuk, az ízei pedig összesimulnak és -szelidülnek a többi alapanyaggal, egyáltalán nem lesz kiérezhető a hagyma, viszont a szaft selymességéhez elengedhetetlen ez a mennyiség.

A rozsdás hús receptjéért kattintsatok ide >>>

Forrás:
Depositphotos

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek