Zabpelyhes muffin bogyósokkal

Zabpelyhes muffin puhán és illatosan - alaprecept, ami nagyon jól variálható

A zabpelyhes muffin egy igaz adu ász, ami reggelire, uzsonnára, kirándulásra, piknikre is ideális, gluténmentes, és rengeteg módon variálható, fűszerezhető, gazdagítható. Ez a bögrés alaprecept pofonegyszerű, percek alatt összeállítható, laktózmentes változatban is készíthető, puha, illatos és isteni.

A zabpehely egy kincs, és szerencsére egyre több formában felbukkan ételekben ez az egészséges gabonaféle. Valamikor csak müzli alapanyagaként, majd kásaként szerettük meg, de megőrölve lisztként is nagyon jól működik süteményekben, mint ebben a muffinban is. Fehérjében és rostban gazdag, picit diós íze isteni finom, és garantáltan gluténmentes változatban is beszerezhető.

Ez a rém egyszerű kevert tésztás muffin alapnak is tekinthető, nagyon jó az alapanyagok aránya, amibe most egy kis vanília és fagyasztott bogyós gyümölcsök kerültek, de bármilyen fűszerrel és gyümölccsel készíthető, sőt akár csokidarabokkal, magokkal is felturbózhatjuk, kakaóporral csokisra is csavarhatjuk... Érdemes játszani, mert nagyon jó!

Zabpelyhes muffin bogyósokkal

Hozzávalók:

  • 2 bögre apróbb szemű gm zabpehely (1 bögre = 2,5 dl)
  • 1/2 bögre kókuszcukor - vagy más édesítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 1/2 bögre tej (növényi is lehet)
  • 1/2 bögre olvasztott vaj, kókuszzsír vagy növényi olaj
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • csipet só
  • 1 bögre fagyasztott bogyós gyümölcs

Az elkészítéshez kattintsatok IDE!

Forrás:
Depositphotos