Az édesburgonya mostmár egyre elterjedtebb és kedveltebb Magyarországon, ám kreatívan még nem igazán merjük használni a főzésnél. Következő receptünk után azonban mindenkinek meg fog változni a véleménye, ugyanis ez lesz az ősz legfinomabb krémlevese!
Édesburgonya krémleves kókusztejjel
Hozzávalók:
Elkészítés:
Először is a vörös és az újhagymát pirítsuk üvegesre a kókuszzsíron. Adjuk hozzá a kockára vágott édesburgonyát, és a felkarikázott sárgarépát. Sózzuk és borsozzuk, aztán öntsük fel az alaplével. Feldő alatt főzzük addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Mikor ez megtörtént, adjuk hozzá a gyömbért, majd kézi mixerrel pürésítsük. Adjuk hozzá a kókusztejet és keverjük alaposan el. Tálaláskor díszítsük frissen aprított korianderrel, újhagymával és durvára vágott földimogyoróval.