Egyéb kategória

Édesburgonyából levest? Még szép!

Az édesburgonya mostmár egyre elterjedtebb és kedveltebb Magyarországon, ám kreatívan még nem igazán merjük használni a főzésnél. Következő receptünk után azonban mindenkinek meg fog változni a véleménye, ugyanis ez lesz az ősz legfinomabb krémlevese!

vous - 2018.09.26.
Édesburgonyából levest? Még szép!

Édesburgonya krémleves kókusztejjel

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1 darab vöröshagyma
  • 2 darab újhagyma
  • 2 darab nagy édesburgonya
  • 2 darab sárgarépa
  • 7 dl alaplé
  • bors
  • 1 teáskanál gyömbérpor
  • 2 dl kókusztej
  • friss koriander
  • 40 g pörkölt földimogyoró
Objektum doboz

Elkészítés:

Először is a vörös és az újhagymát pirítsuk üvegesre a kókuszzsíron. Adjuk hozzá a kockára vágott édesburgonyát, és a felkarikázott sárgarépát. Sózzuk és borsozzuk, aztán öntsük fel az alaplével. Feldő alatt főzzük addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Mikor ez megtörtént, adjuk hozzá a gyömbért, majd kézi mixerrel pürésítsük. Adjuk hozzá a kókusztejet és keverjük alaposan el. Tálaláskor díszítsük frissen aprított korianderrel, újhagymával és durvára vágott földimogyoróval.

Ajánlott cikkek