Egyéb kategória

Kapszulagardrób 15 lépésben

A kapszularuhatár meghatározott darabszámból (35-40) álló ruhatárat jelent, amelynek darabjai jól kombinálhatók egymással. Az utóbbi időben sokan szeretnének kapszularuhatárat, ehhez nyújt segítséget a következő bejegyzés.

vous - 2018.09.26.
Kapszulagardrób 15 lépésben

Mindig kézzel-lábbal tiltakozom a kapszularuhatár és az azzal kapcsolatos kapcsolatos felkérések ellen. A minimalista vagy fenntartható divattal foglalkozó blogokon ez alap téma. Nekem viszont nincs kapszulám, ezért úgy érzem, nem helyes erről írnom vagy beszélnem. Aztán persze mindig meggyőzöm magam, mert kapszularuhatár ide vagy oda, szeretnék elültetni néhány alapgondolatot, amely sokak számára hasznos lehet. Ezért bólintottam rá a Messzelátó Egyesület megkeresésére is.

A Messzelátósokkal 2018 szeptemberében működtünk együtt – nem először, hiszen a nyár eleji Simlicity Fesztivált is ők szervezték. Közös munkánk eredménye egy 15 lépésből álló kalauz, amelynek segítségével rendszerezhetitek a ruhatáratokat.

Objektum doboz

Eredetileg “Őszi kapszularuhatár 15 nap alatt” volt a kihívás címe, mert ez “kattintékonyabb”, több érdeklődöhöz eljut a kihívás és az egyesület híre is. A címet azért szelídítettem meg a blogon, mert a tippek érvényesek ősszel, télen, tavasszal is nyáron is – értelemszerűen bizonyos szavakat kicserélve. A 15 nap pedig sokkal inkább 15 lépés, amely akár hetekig is tarthat (az éveket nem írom, mert megijedtek).

Készen álltok? Akkor vágjunk bele!

1. lépés: Nézd végig egy heted a naptárban!

A kapszularuhatár csak akkor működik, ha megtaláltad a stílusodat, ha az a néhány ruha maximálisan passzol az életedhez, a feladataidhoz, a színtípusodhoz, a testalkatodhoz, de még a mosási szokásaidhoz is. Anélkül nincs minimalista gardrób, hogy ne vázolnád fel, milyen helyzetekben kell megfelelned nap mint nap.

A feladat: nézd végig egy heted a naptáradban. Írd össze, milyen eseményeken veszel részt, mivel közlekedsz A-ból B-be, mennyit kell cipekedned, hányszor mosol egy héten, hányszor váltanál ruhát. Számold össze, minimum hány különböző szettre lenne szükséged mosástól mosásig. Arra is gondolj, hogy tavasszal és ősszel változékonyabb az idő – és sajnos, az utóbbi években a nyár eleje is hűvös, a vége pedig pokolian meleg.

2. lépés: Válassz ki 5 kedvencet a ruháid közül!

Válaszd ki a szekrényedből azt az 5 ruhadarabot (benne lehet cipő és táska is), ami nélkül nem tudnád elképzelni a ruhatáradat!

A további 13 lépésért kattintsatok ide >>>

Ajánlott cikkek