Egyéb kategória

Almás sült csirkemáj – könnyű, kiadós és különleges

A csirkemáj kissé lenézett és sokak által alulértékelt alapanyagunk, pedig nagyon jó és ugyancsak pénztárcabarát fehérjeforrás, ami hóvégi napokon kimondottan jól jöhet, ráadásul igazán gyorsan elkészül, és még izgalmas ínyencfogássá is varázsolhatjuk, például egy kis almával összesütve.

vous - 2018.09.29.
Almás sült csirkemáj – könnyű, kiadós és különleges

A csirkemájra sokan csak cicaeledelként tekintenek, mondjuk annak sem rossz, mert teljesen természetes és olcsó, tápláló, B-vitaminokban és vasban gazdag, fehérjedús alapanyagról van szó, de ezt mi magunk is kihasználhatjuk. Frissen vásárolva is baráti az ára, fagyasztva pedig kimondottan filléres, és rendkívül jól variálható, sokféle módon ízesíthető, serpenyőben sütve pedig pár perc alatt elkészül.

A csirkemájat mindenképpen érdemes kipróbálni almával összesütve, nálunk kevéssé ismert, pedig nagyon jó párost alkotnak.

Magában is fogyasztható például pirítósra halmozva előételként vagy beszélgetős baráti borozgatáshoz, főételként diétás fogásnak is tökéletes egy jó adag salátára halmozva, de akár sült krumplival vagy burgonyapürével is nagyon finom. Az alábbi receptben egy kis gyömbér és reszelt szerecsendió került rá, de jól passzol hozzá a zsálya, a kakukkfű vagy a majoránna is, ezekkel az ízkombinációkkal is érdemes kipróbálni!

Almás sült csirkemáj recept >>>

Forrás:
Depositphotos

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.