A csirkemáj kissé lenézett és sokak által alulértékelt alapanyagunk, pedig nagyon jó és ugyancsak pénztárcabarát fehérjeforrás, ami hóvégi napokon kimondottan jól jöhet, ráadásul igazán gyorsan elkészül, és még izgalmas ínyencfogássá is varázsolhatjuk, például egy kis almával összesütve.
A csirkemájra sokan csak cicaeledelként tekintenek, mondjuk annak sem rossz, mert teljesen természetes és olcsó, tápláló, B-vitaminokban és vasban gazdag, fehérjedús alapanyagról van szó, de ezt mi magunk is kihasználhatjuk. Frissen vásárolva is baráti az ára, fagyasztva pedig kimondottan filléres, és rendkívül jól variálható, sokféle módon ízesíthető, serpenyőben sütve pedig pár perc alatt elkészül.
A csirkemájat mindenképpen érdemes kipróbálni almával összesütve, nálunk kevéssé ismert, pedig nagyon jó párost alkotnak.
Magában is fogyasztható például pirítósra halmozva előételként vagy beszélgetős baráti borozgatáshoz, főételként diétás fogásnak is tökéletes egy jó adag salátára halmozva, de akár sült krumplival vagy burgonyapürével is nagyon finom. Az alábbi receptben egy kis gyömbér és reszelt szerecsendió került rá, de jól passzol hozzá a zsálya, a kakukkfű vagy a majoránna is, ezekkel az ízkombinációkkal is érdemes kipróbálni!
Almás sült csirkemáj recept >>>