Egyéb kategória

Így hidalhatjátok át az érzelmi szakadékot, és lehet újra boldog a párkapcsolatotok

Lehet, hogy egy boldog párkapcsolatban, vagy házasságban éltek, de az érzelmi eltávolodás idővel kialakulhat. Gyakran észrevétlenül megbújik, amíg egyszer csak azt nem veszitek észre, hogy mintha mérföldekre lennétek egymástól az érzelmeket illetően. Mindennek oka van, és ti is szerepet játszotok ebben. Ha tudjátok, mire kell figyelnetek, kisebb eséllyel következhet be érzelmi szakadék köztetek és a párotok között.

vous - 2018.09.29.
Így hidalhatjátok át az érzelmi szakadékot, és lehet újra boldog a párkapcsolatotok

Még a legboldogabb párok esetében is megeshet, hogy az idő múlásával kisebb, vagy nagyobb érzelmi szakadék keletkezik köztük. Bizony ez a szakadék kezdetben észrevétlenül alakul ki, majd egyre tovább mélyül. Bizonyos viselkedési formák falakat építhetnek közétek és a párotok közé, de itt az ideje, hogy ezt megelőzzétek, vagy leromboljátok azt a bizonyos falat. A Redbook által megkérdezett pszichológusok, párkapcsolati szakértők megmutatják, hogyan kell áthidalni az érzelmi szakadékot, és újra boldog pályára terelni kapcsolatotokat.

  • Finoman kritizáljátok egymást

Az állandó apró kritizáló, negatív megjegyzések lerombolhatják a másik önbecsülését. Találjátok meg az egyensúlyt, 80 százalékban pozitív és csak 20 százalékban negatív véleményeket fűzzetek mindenhez, vagy minden rossz szavatokat öt kedves szó kövesse.

  • A munkahelyi, egyéb stresszt a kapcsolatotokon vezetitek le

Találjátok meg a stresszlevezetés számotokra megfelelő módját, ne a párotokon töltsétek ki dühötöket a munkahelyi és egyéb téren ért stressz hatások miatt.

  • Gyerekként kezelitek egymást

Ha párotok újra és újra olyat tesz, amivel megbánt titeket, inkább találjátok ki, hogyan beszéljetek vele erről, mint hogy megpróbáljátok kijavítani a hibáját, vagy megbüntetni érte, mint egy gyereket.

  • Állandóan a telefonon lógtok

Fordítsatok több figyelmet egymásra gyakrabban a közösségi média helyett.

  • Biztosra veszitek, hogy örökké együtt maradtok

Egy kapcsolaton folyamatosan dolgozni kell, ne abból induljatok ki, hogy úgyis egymás mellett maradtok, mindegy mi történik veletek.

  • Nem osztjátok meg a házimunkát
     
  • Egyre kevesebb az intimitás köztetek
     
  • Elfelejtitek megünnepelni a sikereiteket
     
  • Nem harcoltok már többé egymásért

A harcok, viták nagyobb intimitást eredményezhetnek, ha a pár feldolgozza a küzdelmet és javítja a kapcsolatot. Tegyetek erőfeszítéseket ezen a téren.

  • Nem helyezitek egymást előtérbe

Fontosabbak a barátok, a munkatársak, a szomszédok, mindenki más, csak nem a párotok. Pedig fontos, hogy a kapcsolatotokat helyezzétek előtérbe, ahogy korábban tettétek.

  • Nem terveztek többé randi estet

Elfoglaltak vagytok, és nem randiztok többé, pedig a kettesben eltöltött minőségi idő kulcsfontosságú egy kapcsolatban. Nem kell nagy dolgokra gondolnotok, vacsorázzatok a kedvenc éttermetekben, vagy nézzetek meg együtt egy filmet.

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek