párkapcsolat otthon konyha

Az együttélés savanyú cukorkái: 30 pontban a pasikról

Szeretjük őket: a férfiakat, akikkel élünk. (Mindenki a magáét, persze.) Mellettük ébredni, mellettük elaludni, őket ölelni, nekik főzni, velük nevelni, mellettük nőnek lenni. De vannak dolgaik, amiket sosem fogunk megérteni...

Minden párkapcsolatban, családban és egy fedél alatt élő egyéb emberi viszonyban vannak súrlódási pontok, amelyek kisebb-nagyobb ütközéseket generálnak a hétköznapok során. Ezek egy része vicces, más részük idegtépő (és másoknak vicces), de legtöbbjük tulajdonképpen olyan hétköznapi csip-csup dolog, amit az egyik fél észre sem vesz – a másik pedig falra mászik tőle. Összegyűjtöttünk néhányat a legjellemzőbbek közül, de biztosak vagyunk benne, hogy mindenki tudna még hozzátenni… (Ahogy abban is, hogy a lista a mi dolgainkból is végtelen lenne, a hóhért is akasztják majd egyszer…) Az alábbi lista nem egy, hanem sok férjről, pasiról, apukáról szól, a valósággal megegyezés nem a véletlen műve, célja pedig kizárólag a szórakoztatás.

Szerelmes hétköznapok…

1. Nem beszél. Soha, semmiről. Mindent úgy kell kihúzni belőle, vagy elemezni az arckifejezését, ami meg olyan, mintha Charles Bronsont ötvözték volna Steven Segallal.
2. Nem mondja meg, mi baja van. Azt sem, hogy épp mit szeretne. Ezért aztán utólag tudom meg, hogy a nehezen elkapott fancsali arckifejezés azt jelenti, hogy ő biciklizni akart, de nem mondta, én meg elvásárolgattam az időt, és mire hazaértünk, lement a Nap.
3. Nem ünnepli se a karácsonyt, se a szülinapokat, semmit, szerinte azok ugyanolyan napok, mint a többi. Semmilyen módszerrel nem lehet áhítatot önteni bele.
4. Lassú. Mindent szépen ráérősen csinál, és amikor rohanni kéne valahová és én már ötvenfelé szétszórtam magam, rohangálok, kapkodok, ő szép lassan, nyugodtan elkezd pakolni a táskájába. És ekkor hajlandó válaszolni az öt perce elhangzott kérdésemre. Aztán komótosan cipőt vesz, kinyitja a kocsit, rendezgeti a dolgokat, gondolkodik, én pedig meg tudnám ölni.
5. A volt férjem egy nagyra nőtt gyerek, aki nem tudja befizetni a számlákat. Mindig az aktuális feleség vagy barátnő reszortja ez, aki megörökli a szépen mappába rendezett számlákat és ismerkedhet elődje kézírásával. Ha jön egy számla, akkor hisztizik egészen addig, amíg azt nem látja, hogy valaki intézkedik az ügyben, tehát befizeti, lekönyveli.
6. Imád mesélni a szüleimnek mindenfélét, ami alapjáraton nagyon jó, mert én meg utálok, és ha ő ott van, akkor nem engem faggatnak, de néha rettentő sokat tud beszélni.
7. Nem érti meg a női lélek működését: azt hiszi, ha sírok, akkor valami helyrehozhatatlan katasztrófa történt.
8. Nem érti, hogy a „mi baj” kérdésre adott „semmi” nem hazugság és a bizalmatlanság jele, hanem egyszerűen nem akarok róla beszélni és majd ha akarok, úgyis fogok.
9. Volt barátom idegesítő szokása volt, hogy vezetés közben a combomra tette a kezét.
10. És piros lámpánál mindig meg akart csókolni. (Jó, ezzel a kapcsolattal voltak ennél nagyobb gondok is.)

Olvasd el a többi pontot is!

Forrás:
Unsplash.com