Egyéb kategória

Esküvői dress code – Tartsátok be, az az elegáns

Ugye ti is számtalanszor hallottátok már, hogy esküvőn tilos fehéret, pirosat, feketét és túl kihívó ruhát viselni, mert nem vonhatjátok el a figyelmet a mennyasszonyról? Ezek valóban alapszabályok, azonban előfordulhat, hogy a meghívón szerepel dress code, aminek a jelentésével nagyon kevesen vagyunk tisztában.

vous - 2018.09.30.
Esküvői dress code – Tartsátok be, az az elegáns

A meghívón általában öt alapvető dress code szokott helyet kapni, ezeket nézzük át. Íme:

Alkalmi (Semi formal/formal)

Ahogy a megnevezésből kiderül ilyenkor estélyi ruhát kell viselnetek a szoknyátok térdig vagy térd alá kell, hogy érjen. Fontos megjegyezni, hogy az elegancia és a kifinomultság kell, hogy jellemezze az outfiteteket ebben az esetben.

Forrás:
Unsplash

Laza, elegáns (Casual):

Ebben az esetben nagyjából szabad kezet kaptok a ruha választást illetően, természetesen nem lehet túl kihívó vagy feltünő, de az évszaknak és helyszínnek megfelelően akár egy
kicsit élénkebb színű ruhát is választhattok szép kiegészítőkkel.

The boutique

Ilyen dress code esetén a legoptimálisabb választás egy szép koktélruha vagy egy hosszabb ruha visszafogott színben, elegáns kiegészítőkkel.

Forrás:
Unsplash

Black tie

Ebben az esetben a kezetek kicsit jobban megvan kötve, hiszen csak estélyiruha a megengedett, azonban a színekkel nagyon óvatosan ugyan, de játszhattok.

White tie

Ez a dress code követeli meg a legszigorúbb elvárásokat tőletek, formális viselet az elfogadott vagyis földig érő estélyi visszafogott színben. Ha ilyen esküvőn jártok, írjatok nekünk, mert ez tényleg nagyon ritka…

A legfontosabb azonban az, hogy jól érezzétek magatokat a családtagjaitok vagy barátaitok nagy napján, és tiszteljétek meg őket azzal, hogy nem öltözitek alul vagy túl az alkalmat.

Ajánlott cikkek