Egyéb kategória

Ünnepi, de egyszerű: tepsis lazac vele sült zöldségekkel

A lazac mindig jó ötlet, ha egy kicsit ünnepibb fogást szeretnénk, ami egyszerűen és gyorsan elkészíthető, de mégis egy kis luxus érzetét kelti. Egy gyors pác, egy kis színes zöldség, egyetlen tepsi, és máris nyert ügyünk van!

vous - 2018.09.30.
Ünnepi, de egyszerű: tepsis lazac vele sült zöldségekkel

A lazacban az a jó, hogy feszes a húsa, filézve, vagyis szálkamentesen is kapható, és rengeteg ízvilág passzol hozzá. Ha igazán finomat szeretnénk, akkor kóstoljuk meg a vadlazacot, ez általában soványabb és kevésbé karakteres. Igaz, ehhez szinte nyernünk kell lottón vagy a kaszinóban, annyival borsosabb az ára, de néha ki lehet fogni akcióban, és ilyenkor érdemes belőle betárazni, mert

nagyon jó alapanyag ünnepibb alkalmakra.

A lazac most szezonális zöldségekkel készült, színes húsos paprikával és zsenge cukkinivel, de adhatunk hozzá gombát vagy padlizsánt is, ezek is hamar átsülnek, mert itt szempont, hogy egyszerre süljön meg minden a tepsiben. Fontos, hogy bár tényleg egyszerű és gyors fogásról van szó, a hal pácolását nem érdemes elspórolni, mert sokkal finomabb így a végeredmény, közben pedig akár a többi alapanyagot is előkészíthetjük.

Tepsis lazac vele sült zöldségekkel recept >>>

Forrás:
Depositphotos

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek