Egyéb kategória

Angel Cake, a pillekönnyű amerikai piskótatorta

Hófehér és olyan légiesen könnyed, akár a felhő, valószínűleg innen is kaphatta a nevét az amerikaiak egyik kedvenc ünnepi süteménye, az Angel Cake vagy Angel Food Cake, nevezzük bátran angyal tortának. Olyan elegáns és lenyűgöző ízre, látványra, és annyira isteni és  pillekönnyű textúrája, hogy születésnapra, ünnepi alkalmakra is tökéletes, mikörben egyáltalán nem bonyolult!

vous - 2018.10.02.
Angel Cake, a pillekönnyű amerikai piskótatorta

Az Angel Cake egyfajta piskóta, ami csak tojásfehérjével készül, ettől lesz annyira levegős. Abból viszont nem kevés kell belőle, de nem szükséges hozzá friss, tökéletes a fagyasztóban gyűjtögetett fehérje. Csak kevés liszt, étkezési keményítő és cukor kell hozzá, illetve van egy szokatlanabb alapanyag, ami a habot extrán könnyűvé teszi, ez pedig a borkősav. Ez befőzési időszakban gyakran megtalálható bárhol, tulajdonképpen egyfajta gyümölcssav-kivonat, ami segít megtartani befőzéskor a gyümölcsök és zöldségek színét és friss ízét, a tojásfehérjét pedig keményebbé, jobb tartásúvá teszi.

Cookta-tipp: pár csepp citromlé vagy ecet is ugyanezt teszi, úgyhogy ezzel nyugodtan ki is váltható a receptben.

Ennek a légiesen könnyed angyali tortának fontos eleme, hogy leggyakrabban egy speciális edényben, egy kuglófformára hasonlító, középen lyukas, de lapos formában sütik, mert így sül át tökéletesen. Itthon is kapható hasonló, de ha nem akarunk beruházni rá, viszont szeretnénk kipróbálni ezt a zseniális süteményt, akkor tökéletesen megfelel hozzá egy kerek tortaforma. A közepébe tehetünk egy alufóliával vagy sütőpapírral körbetekert üres sörös vagy üdítős fémdobozt, amit a piskótatészta betöltése előtt a forma közepére állítunk, de mondjuk fogni és tartani kell, miközben körbeöntjük a tésztával… Ha ennyit sem szeretnénk pepecselni, akkor ideális lehet egy kuglófforma is!

A hófehér piskótatortához készíthetünk bármilyen tölteléket vagy öntetet, de igazából egy kis felvert tejszínhabbal és gyümölcsökkel tálalva is mennyei!

Angel Cake – amerikai angyal torta receptje >>>

Forrás:
Depositphotos

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek