Egyéb kategória

Mire érdemes figyelnetek takarításkor?

Tiszta otthon, rendes ház – tartja a mondás, és bizony milyen jó érzéssel tölt el egy nagytakarítás után a tiszta házban pihenni. A takarítást azonban nem kell túlzásba vinnetek, ha megfogadtok néhány hasznos tanácsot azzal kapcsolatban, hogy a ház mely részeire érdemes nagyobb figyelmet fordítanotok.

vous - 2018.10.03.
Mire érdemes figyelnetek takarításkor?

Nincs is jobb érzés annál, mikor egy szép, tiszta és rendezett lakásba tértek haza. A macerás nagytakarítás eredménye azonban általában nem sokáig tart, a makacs kis porszemek már másnap visszatérnek.

A Mind Bodygreen toxikológusa szerint, ha arra törekedtek, hogy a lehető legtöbb méreganyagot és koszt eltávolítsátok az otthonotokból a lehető legrövidebb idő alatt, akkor sokkal inkább az a fontos, hol takarítotok, mint, hogy hogyan.

Íme a toxikológus legjobb tippjei:

  • Az illékony szerves vegyületek a vegyi anyagok egy olyan fő kategóriáját képezik, amit mindenképpen el kell kerülnötök otthon. Ezek fejfájást, szem, orr és torok irritációt okoznak, és olyan termékekben találhatóak meg, mint a festékek, tisztítószerek, bútorok és textíliák, amelyek idővel felszabadítják az irritáló anyagokat a levegőbe.
  • Fontos, hogy letöröljétek a forgalmas területeket, a padlót, ahol mászkáltok, azokat a dolgokat, amiket minden nap használtok, a villanykapcsolók, kilincsek. A vizes felületeket, mosdó, kád, mindig szárítsátok ki használat után.
  • Milyen gyakran takarítsatok? Ha megelőző intézkedéseket tesztek minden nap, például ha minden zuhanyzás után kimossátok a kádat, minden főzés után letörlitek a tűzhelyet, akkor nem kell túl gyakran. Viszont ebben az esetben is érdemes egy nagytakarítást végezni 3-4 hetente.
  • Szerezzetek be néhány szobanövényt, amik tisztán tartják a levegőt, és szellőztessetek éjjel, vagy hajnalban.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek