nő

Régi szerelmek visszatérhetnek – Vénusz retrográd a Skorpióban

A Vénusz évében a Vénuszra különösen oda kell figyelni. Nem mintha az eddigi hónapokban elhanyagolható bolygóhatások lettek volna – gondoljunk a Mars/holdcsomó együttállásokra, vagy az egyszerre 6 retrográd bolygóra a nyáron –, mégis a Vénusz az év uralkodó bolygója, a Vénusz képviseli az adott év főbb témáit, mint például a pénzt és a párkapcsolatokat.

Azokat az analógiákat is képviseli, amikre érdemes odafigyelnünk és a személyiségünkben megerősíteni. Ilyen példádul az önérték, az önbecsülés és a szeretethez – és az örömhöz való viszonyunk, az adás és a kapás.

Mire vágysz? Újraértékelés indul…

A Vénusz évében a Vénusz most retrográd lesz – ez nem mindig esik egybe. Tudjuk, hogy a retrográd időszakokban az átalakulás, a múlttal való szembenézés kapja a hangsúlyt, nem az előre haladás. Ezt jelképezi a bolygó látszólagos visszafelé haladása is. Vissza a múltba, a karmikus múltba, ahonnan még lehetnek elrendezendő ügyeink, mielőtt tovább lépnénk. Előbb meg kell erősödni, mielőtt előre indulnánk. Itt a bolygó még bizonytalan. Ezért nem javasolják az asztrológusok ebben az időszakban, hogy belekezdj olyan új projektekbe amelyek a Vénusz fennhatósága alá tartoznak (pénz, kapcsolat, szex). Majd amikor a bolygó előre indul, képes további fejlődést hozni, igaz ekkor még itt lassú, de fokozatosan nő az ereje.

Retrográd időszakaszban fel kell tennünk olyan kérdéseket, mint például: hogy az ami most van kapcsolat, az valóban kielégítő-e, biztosan erre vágyom? Értékelem-e a magam eléggé? A retrográdban újra kell a dolgokat értékelni.

Visszatérhetnek régi partnerek

Korábbi exek, szerelmek, szeretők, kedvelt emberek visszatérhetnek az életünkbe. Megpróbálhatjuk újra azt, ami korábban nem sikerült, vagy elmulasztottunk. Ezek szükséges tapasztalások, amelyek hozzásegítenek a múlt átértékeléséhez, esélyt ad, hogy ne kövessük el újra azokat a hibákat, amiket a múltban tettünk. Ehhez fel kel ismerni a régi téves mintáinkat, hogy ne sétáljunk bele most ismét a jól ismert csapdákba. Ez egy lehetőség, hogy kijavítsuk a hibákat és akár új irányt válasszunk. Az új dolgokkal érdemes várni, miután kilépett a bolygó a retrográd szakaszból.

A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok >>>