Egyéb kategória

Vegán „sajttorta” körtével – kiadósabban és nagyon egyszerűen

A sajttorta olyan isteni finomság, amiről nehéz lemondani vegán étrend esetén, és már több változata született csak növényi alapanyagok használatával. Ezekben a receptekben leggyakrabban kesudió az alap, ami lássuk be, nem a legolcsóbb, de a jó hír, hogy tofuval is tökéletes sajttorta süthető, ami sokkal pénztárcabarátabb és nagyon finom!

vous - 2018.10.05.
Vegán „sajttorta” körtével – kiadósabban és nagyon egyszerűen

Nemcsak vegánoknak, de laktózmentes, gluténmentes étrendet követőknek is jól jöhet ez a szuper "sajttorta", ami pofonegyszerűen összeállítható egy késes robotgépben, és a tofut leszámítva nem kell hozzá semmilyen különlegesebb alapanyag, tofu ma pedig már minden szupermarketben beszerezhető elég baráti áron.

A sajttorta egy része gyümölcs, jelen esetben zamatos körte, amivel édesítőt és zsiradékot is kispórolhatunk a tortából, mégis tökéletes állagú és ízű desszertet kapunk. Mivel a körtéhez nagyon jól passzol a vanília, így ez teszi nagyon harmonikussá a sütemény ízvilágát, de ízlés szerint bármilyen pépesíthető friss vagy fagyasztott gyümölccsel készíthetjük, nem okoz majd csalódást!

Vaníliás-körtés vegán "sajttorta"

Hozzávalók:

  • 30 dkg natúr tofu
  • 2 dl növényi tejszín
  • 20 dkg érett körte + a tetejére
  • 10 dkg cukor – vagy más édesítő
  • 4 púpozott evőkanál étkezési keményítő
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • csipet só

Olvassátok el az elkészítést is!

Vaníliás-körtés vegán sajttorta

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek