suni-sundiszno-tuskek-aranyos

Imádjátok a süniket? Válasszatok egyet házi kedvencnek!

Gondoltátok volna, hogy egy sündisznó is lehet házi kedvenc? Pedig a sünik bizonyos fajtái képesek alkalmazkodni az otthoni körülményekhez, és ha megtanuljátok, hogyan bánjatok velük, nem gömbölyödnek majd össze folyton egy tüskés labdává.

A sünitartás számos előnnyel jár. Egy süni apró és aranyos, kevesebbet eszik, mint egy nagyobb háziállat, és a kutyákkal és macskákkal ellentétben nagy eséllyel allergiásak sem lesztek rá. Ahhoz azonban, hogy sünitek jól érezze magát új otthonában nálatok, meg kell ismernetek őt, és meg kell tanulnotok néhány fontos dolgot az életmódjáról.

A Good Housekeeping sünitulajdonos szerzője összegyűjtötte, mit érdemes tudnotok, mielőtt örökbe fogadnátok egy sünit.

  1. Találjatok egy felelős süni tenyésztőt.
    Van különbség a vadon élő és a házi kedvencként szaporított sündisznók között. Egy egészséges, felelős tenyésztőtől származó süni átlagosan 4-6 évig is elél, alacsony zsírtartalmú száraz macskaeledelt eszik zöldségekkel, házi-lisztbogarakkal és tücskökkel kiegészítve, és nagy, lapos aljú ketrecben érdemes tartani.
  2. Nagyon érzékeny teremtmények.
    Az érzelmek széles skáláját kimutatják, nyugodtak, bizonytalanok, és ha megrémülnek, tüskés labdává gömbölyödnek össze. Boldogok, amikor nedves kis orruk új és izgalmas illatot szimatol.
  3. A süniknek hihetetlenül jó a szaglásuk és szeretik a szokatlan illatokat, szagokat.
  4. Tartsátok tiszteletben az éjszakai menetrendjüket.
    A sündisznó éjszakai állat, ezért ne akarjátok, hogy nappal aktív legyen, napközben hagyjátok pihenni, hogy éjszaka szaladgálhasson, ehessen és ihasson.
Objektum doboz

Objektum doboz