Séta gyaloglás

Gondoltátok volna? Az, hogy hogyan sétáltok, sok mindent elárul rólatok

Az emberek általában nem egyforma tempóban és stílusban sétálnak. De tudtátok, hogy a különböző nemzetiségekhez tartozó egyének járási stílusából például számtalan közös személyiségi vonás megállapítható?

A járás, sétálás automatikus tevékenység, nem fordítotok különösebb figyelmet arra, hogy teszitek egyik lábatokat a másik után. Talán csak akkor érzékelhetitek, mennyire összetett dolog is ez valójában, amikor egy sérülés, betegség kapcsán nehézséget okoz a járás.

A kutatók annak érdekében, hogy megértsék, hogyan tükrözi a személyiséget a sétálás stílusa, több mint 1700 embert tanulmányoztak boltokban, bevásárlóközpontokban, látnivalók környékén, és a múltbeli tanulmányok alapján a különböző nemzeteket kielemezték a járásuk alapján.

A kutatás eredményeiről a Mind Bodygreen is beszámolt. A megfigyelések alapján azt állapították meg, hogy az emberek járása tükrözi a kultúrájuk és identitásuk különböző aspektusait.

Akár egyedül sétáltok, akár egy másik személlyel, az befolyásolja a sebességet és a stílust.

A különböző nemzetek tagjai más-más tempóban és stílusban járnak, ha egyedül sétálnak, ha csoportban, vagy ha kisgyerekkel együtt. A kultúra mellett befolyásoló tényező tehát az együtt sétálók száma, valamint az életkor is.

Forrás:
Depositphotos